Nagrade

2023. 

Nagrada za najbolju glazbu Borni Ercegu za glazbu u predstavi "Velika tvornica riječi" na 29. izdanju Susreta lutkara i lutkarskih kazališta u Osijeku, Hrvatska. 

Nagrada "Best Actor" Bugi Mariji Šimić za ulogu u predstavi "Rusalka" na 7. "Prishtina International Theatre Festival" u Prištini, Kosovo. 

 

2022.

Nagrada Special performance award na World Duo Performance Festival, Seul, Koreja, 

Nagrada „Zdenka Mišura“ za najveći kazališni izazov predstavi AUT u produkciji Kazališta Mala scena iz Zagreba - 15. Mali Marulić

Buga Marija Šimić i Josipa Bilić dobitnice su nagrade za najbolju žensku ulogu na 8. FEDU Festivalu u Bosni i Hercegovini za uloge u predstavi "Velika tvornica riječi"

 

2021.

7. Silk Road Festival, nagrada za "Priču o kotaču" suradnja Mala scena i ZhongBeiYuan kazalište iz Xi'ana, Kina, u izvedbi Vitomire Lončar i to na kineskom jeziku!

Buga Marija Šimić osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji "najboljeg glumačkog ostvarenja u predstavama za djecu ili lutkarska predstava - ženska uloga" za uloge u predstavi "Sunce djever i Neva Nevičica!"

Buga Marija Šimić za predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje - ženska uloga te nagradu za najbolju kostimografiju na 𝐧𝐚 𝟐𝟒. 𝐒𝐮𝐬𝐫𝐞𝐭𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐚 𝐳𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐮 𝐢 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐀𝐒𝐒𝐈𝐓𝐄𝐉 𝐮 Č𝐚𝐤𝐨𝐯𝐜𝐮!

Buga Marija Šimić osvojila je nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade na 28. Festivalu glumca za uloge u predstavi "Sunce djever i Neva Nevičica" .

Ivica Šimić osvojio je Nagradu za najbolju režiju za predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" na Malom festivalu, prvom virtualnom festivalu u Hrvatskoj.

Buga Marija Šimić dobila je Nagradu za najbolju glumicu za uloge u predstavi "Sunce Djever i Neva Nevičica" u režiji Ivice Šimića na 7. Festivalu dječje umjetnosti FEDU u Sarajevu. 

 

 

 

2020.

Još jedna nagrada za "Huligana"! Na 20. jubilarnom Naj, naj, naj festivalu Marija Šakoronja osvojio je nagradu za najboljeg glumca.

2019.

Matija Šakoronja za ulogu Zrksa u predstavi "Huligan" osvojio je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u kategoriji lutarskih predstava i predstava za djecu i mlade! 

Fantastične vijesti stižu i iz Čakovca! Na 22. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ u Čakovcu naš "Huligan" osvojio je čak dvije nagrade! Matija Šakoronja osvojio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje - muška uloga; a Marina Pejnović, Paško Vukasović i Matija Šakoronja osvojili su nagradu za najbolji dramski tekst. Čestitamo vam, neizmjerno smo ponosni!!

Kakva fantastična dva tjedna u rujnu u Kini! Nakon 4 izvedbe predstave "Priča o VELIKOM i malom", nastale u koprodukciji s Teatrom PUNA KUĆA, izvedbi predstave "Pale sam na svijetu" i premijere nove autorske predstave Ivice Šimića "Bio jednom jedan kaos" osvojili smo i tri nagrade na "The Sixth Silk Road International Arts Festival"! Kazalište Mala scena osvojilo je "The Silk Road Friendship Award", a predstave "Bio jednom jedan kaos" i "Priča o VELIKOM i malom" osvojile su "The Silk Road Cultural Award".
Jako smo ponosni i veselimo se sljedećoj avanturi u Kini!

2018.

Ivica Šimić je u studenom 2019. godine primio "Xi'an City Award" za najboljeg stranog stručnjaka u Xi'anu, Kina. Neizmjerno smo ponosni!

"Priča o oblaku", naša najstarija predstava za bebe od 18 mjeseci, osvojila je u "The Silk Road Cultural Award" na petom Silk Road International Arts Festivalu održanom u Xi'anu, Kina!

Sjajne vijesti stižu iz Splita! U travnju 2018. "Muka malog vuka" osvojila je još jednu nagradu! U službenoj konkurenciji 11. festivala hrvatske drame za djecu Mali MarulićLucija Barišić osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje!

2017.

Naša "Muka malog vuka" bila je u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a u Čakovcu s kojeg se vraćamo s dvije nagrade u dvije kategorije! Vlatku Paniću dodijeljena je nagrada za najbolju scensku glazbu dok je Lucija Barišić proglašena najboljom glumicom - za glumačko ostvarenje i izvrsnu izvedbu. Čestitke našoj vučjoj obitelji, jako smo sretni i ponosni!

2016.

Zahvala Vitomiri Lončar i Ivici Šimiću za promicanje kazališta za djecu i mlade povodom obilježavanja 20. obljetnice Hrvatskog centra Assitej

"Amelija ide na ples" osvojila je dvije Rektorove nagrade! Mladi umjetnici iz naše najnovije opere nastale u suradnji s Muzičkom akademijom iz Zagreba i Scenom Gorica iz Velike Gorice, Aleksandra Bilanović, za ulogu Amelije, i Ante Sladoljev, pijanist, dobili su Rektorove nagrade!

Marko Hergešić, u sklopu 16. Naj, naj, naj festivala u konkurenciji od 14 predstava, osvojio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu, za ulogu u našoj predstavi "Ne, ti ne! ili o drukčijatosti" za koju je tekst napisala Kristina Gavran, a režirala Nora Krstulović.

2015.

Dražen Čuček nominiran je za ulogu Henry-a u predstavi "Prava stvar" za najboljeg glumca, Nagrada hrvatskog glumišta.

Nominacija za najbolje neovisno kazalište godine, Nagrada publike Teatar.hr

Rektorova nagrada Davoru Keliću za dirigiranje, opereta "Momci na brod"

Predstava "Prava stvar" dobila je nagradu "Story Hall of Fame" za najbolju predstavu.

Vitomira Lončar, osnivačica i ravnateljica kazališta Mala scena, dobila je međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja "Grozdanin kikot"!

2014.

Mala scena nominirana je za Nagradu publike Teatra.hr za Najbolje neovisno kazalište u Hrvatskoj.

Predstava "Smiješno čudovište" osvojila je Grand Prix na međunarodnom festivalu Bitolino u Bitoli, Makednija.

Predstava "JaTiOnoMi..." koju smo radili u suradnji s kazalištem ActLab iz Zagreba, na splitskom festivalu Mali Marulić dobila je tri nagrade: posebna nagrada žirija za scensko promišljanje društveno angažiranog sadržaja, nagradu za kolektivnu glumačku igru i nagradu za najbolji tekst predstave (Jelena Vukmirica-Makovičić i Marko Makovičić).

2013.
Mia Anočić-Valentić nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta za ulogu u predstavi Život je san, u kategoriji ženske uloge, predstave za djecu.

Na svečanom proglašenju Nagrade Teatra.hr koja se održala u Tvornici kulture Mala scena je proglašena najboljim neovisnim kazalištem godine! Hvala svima koji su glasali i koji su vjerovali u nas! Ponosni smo i presretni! Za osobu godine ponovno je i ove godine bila nominirana Vitomira Lončar (prošle je godine tu nagradu i osvojila), a ove godine zauzela je drugo mjesto!

Naša predstava "Iglica" bila je u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a u Čakovcu s kojeg se vraćamo s dvije nagrade! Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec! Čestitamo djevojkama! Jako smo sretni i ponosni!

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Hrvatske objavila je ovogodišnje dobitnike nagrade "Maslačak znanja" za postignuća u učenju odraslih osoba, a jednu od tri nagrade dobila je Vitomira Lončar.
Nagrada je uručena na svečanom otvorenju Tjedna cjeloživotnog učenja u ponedjeljak, 30. rujna 2013. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Program je organiziran pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske, dr. Ive Josipovića.
Nagrada, osim plakete, uključuje i poklon bon od 3 tisuće kuna za neku novu edukaciju!

Buga Marija Šimić, Marijana Radičević i Emil Martinović dobili Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2012/2013. za uloge u operi "Figaorov pir" napravljenu u produkciji Male scene, a pod mentorstvom red. prof. Cynthie Hansell Bakić.

Predstava "Ružičasta sanjarica" je na festivalu Mali Marulić u Splitu osvojila čak 2 nagrade! Dado Ćosić proglašen je najboljim glumcem festivala, a Nina Horvat osvojila je nagradu za najbolji tekst.

Kazalište Mala scena nagrađeno je na Karlovačkom salonu za nagradu Karlovački NAJ kao "Naj institucija/osoba potpore izvrsnosti u kulturi i nezavisnoj sceni (van Karlovca)".

2012.
Dado Ćosić nagrađen je Nagradom hrvatskoga glumišta za ulogu Dječaka u predstavi Nine Horvat "Ružičasta sanjarica" kao najbolji glumac u predstavama za djecu i mlade.

Vitomira Lončar proglašena je osobom godine i osvojila ovo iznimno priznanje na Nagradi publike jedinog specijaliziranog kazališnog internetskog portala - Teatra.hr

Za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljih glumačkih ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež nominirani su Gea Gojak za ulogu Djevojčice i Dado Ćosić za ulogu Dječaka u predstavi "Ružičasta sanjarica" Nine Horvat u režiji Ivice Šimića.

Na tiskovnoj konferenciji za godišnje nagrade Teatra.hr koja se održala u Tvornici kulture, Mala scena dobila je čak tri nominacije: za najbolje neovisno kazalište, tekst Nine Horvat Ružičasta sanjarica nominiran je za najbolji novi dramski tekst i Vitomira Lončar nominirana je za osobu godine!

Na 15. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ u Čakovcu Miljenko Sekulić nagrađen je za osmišljavanje i izvedbu Ovce i Mede. Evo obrazloženja žirija:

Nagrada za najbolju kostimografiju dodjeljuje se Miljenku Sekuliću za oblikovanje i izradu kostima Ovce i Mede u predstavi "Ružičasta sanjarica" Kazališta Mala scena iz Zagreba. Nije uobičajeno nagradu za oblikovanje kostima dodijeliti autoru koji nije potpisao kostimografiju cjelokupne predstave, ali Miljenko Sekulić efektnim dizajnom obličja životinja u "Ružičastoj sanjarici" istakao se svojim jednostavnim, ali iznimno pogođenim konceptom. Sekulićev rad istovremeno se odlikuje disciplinom kostimografa i nesputanom maštom iskusnog stvaratelja scenske plastike, pa raskošna Ovca i gabaritima impozantan Medo na tijelima glumaca naprosto pozivaju na potentnu scensku igru. - U Čakovcu, 19.listopada 2012.

Na Međunarodnom festivalu Pozorište Zvezdarište koji se održavao u Beogradu, Srbija, a na kojem je Mala scena sudjelovala sa predstavom "Kamenje", mladi glumac Filip Lozić dobio je nagradu za najboljeg glumca! Evo obrazloženja:

Filip Lozić u predstavi lišenoj bilo kakvih spoljnih efekata koja se oslanja isključivo na glumačku veštinu minucioznom i uverljivom glumačkom igrom suvereno kreira više zahtevnih uloga.

2011.
Mladi glumac Marko Hergešić nominiran je za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najboljih mladih glumaca do 28 godina za uloge Dječaka i Inspektora u predstavu "Kamenje".

Na 11. Naj, naj, naj festivalu na kojem je predstavljeno 16 predstava iz zemlje i inozemstva, predstava Male scene "Ana i Mia" osvojila je nove tri nagrade! Nika Mišković za najbolju glavnu žensku ulogu, Mia Biondić za najbolju žensku sporednu ulogu, a Jelena Kovačić i Anica Tomić za najbolji autorski projekt!

Na međunarodnom festivalu u Beogradu Pozorište Zvezdarište autorska predstava Jelene Kovačić i Anice Tomić "Ana i Mia" osvojila je čak 4 nagrade -  Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolji tekst, a mlade glumice Nika Mišković i Mia Biondić osvojile su nagrade za najbolje ženske uloge!

Na festivalu Mali Marulić koji se održavao u Splitu od 10. - 13. Travnja, naša predstava "Ana i Mia" osvojila je čak tri nagrade! Anica Tomić nagrađena je za najbolju režiju, a Mia Biondić i Nika Mišković za najbolje ženske uloge!

2010.
Jelena Kovačić i Anica Tomić nominirane su za nagradu Dubravko Dujšin za predstavu "Ana i Mia".

Na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za 2010. Nika Mišković dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi Ana i Mia, u kategoriji "najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstvama za djecu i mladež". U toj kategoriji bila je nominirana i Mia Biondić za ulogu u istoj predstavi, koja je pak bila nominirana za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mladež! Trostruki uspjeh Ane i Mie!

Nika Mišković dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi Ana i Mia na 13. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu.

2009.
Judita Franković dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u predstavi Superspasiteljice na 12. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu.

Kazalište Mala scena dobilo je Plaketu Grada Zagreba, povodom dvadeset godina djelovanja te za izniman doprinos u kazališnom programu za djecu i mlade. Nagrada je Vitomiri Lončar uručena 29. svibnja.

Ivica Šimić primio je Međunarodnu nagradu za doprinos razvoju dramskog odgoja Grozdanin kikot, koja mu je uručena na svečanosti 22.2. u Mostaru. Ivica je Nagradu dobio "... za dosadašnji sustavan i inovativan rad na unapređivanju profesionalnog teatarskog stvaralaštva za djecu kako djelovanjem kazališta na čijem je čelu, tako i djelovanjem kroz međunarodne organizacije i oblike saradnje. Kazalište Mala scena beskompromisno se bori, i u tome uspijeva, da angažovano komunicira sa djecom i mladima kao ciljnom grupom kojima se prije svega obraća. U isto vrijeme, mladim autorima (glumcima, rediteljima, dramaturzima) pružaju šansu da svoje nove, svježe i drugačije ideje iznesu pred publiku. Seminarima, festivalima i forumima te izdavačkim projektima koje organizuje samostalno ili u saradnji s međunarodnim organizacijama i ustanovama, Ivica Šimić i "Mala scena" neprekidno otvaraju pitanja koja su od krucijalnog značaja ne samo za razvoj teatra za djecu i mlade u Hrvatskoj i regionu, nego i od značaja za umjetnost uopšte."

2008.
Ana Begić je za izvrsnu interpretaciju tinejdžerice u predstavi DEBELA dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu na 11. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ.
Obrazloženje žirija:
"Ana Begić - glumica idealna za utjelovljene hrvatske Bridget Jones. Ne samo zbog punašnijeg stasa, već i zbog svog neodoljivog scenskog temperamenta koji je u ulozi Lade mogao doći do punog izražaja. Ana je vješto i glumački detaljno izbrušeno iskoristila i svoju sklonost ka komičnim ulogama. Osim toga, ona nije mimetički nastojala oponašati tinejdžerku, već je Ladu igrala iznalazeći je u samoj sebi. Čestitamo!"

Na prvom Festivalu hrvatske drame za djecu Marulić koji je održan od 14. do 17. travnja 2008. u Splitu, predstava "Bum Tomica" dobila je dvije nagrade. Obje je nagrade osvojio Ladislav Vindakijević, i to za najbolju režiju i za adaptaciju romana Silvije Šesto Stipaničić.

2007.
Na svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 24. studenog 2007. Lana Gojak dobila je nagradu u kategoriji Najbolja mlada glumica do 28 godina za ulogu Nere u predstavi "Zabranjeno za mlađe od 16". Čestitamo!
Mala scena je ove godine imala još 3 nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta:

 • Dražen Čuček - za ulogu Piksija u predstavi "Bum Tomica" - kategorija Najbolji glumac u predstavama za djecu
 • Csilla Barath-Bastaić - za ulogu Sanje u predstavi "Zabranjeno za mlađe od 16" - kategorija Najbolja mlada glumica do 28 godina
 • Luka Petrušić - za ulogu Petra u predstavi "Zabranjeno za mlađe od 16" - kategorija Najbolji mladi glumac do 28 godina

Na 10. Susretu Hrvatskog centra ASSITEJ i 1. EPIFEST-u, međunarodnom festivalu kazališta srednje i jugoistočne Europe, koji se od 22. do 27. listopada 2007. održavao u Čakovcu, Dražen Čuček osvojio je nagradu za ulogu Piksija u predstavi "Bum Tomica" Silvije Šesto u adaptaciji i režiji Ladislava Vindakijevića.
Obrazloženje nagrade:
"Iznimno riskantnu ulogu petogodišnjeg djeteta, Piksija, u predstavi "Bum Tomica" koja pred glumca postavlja zahtjevan zadatak, majstorski je oblikovao Dražen Čuček. Izuzetno uvjerljiv, iskren i razigran, Čuček ne zalazi u zamku karikaturalnosti. Upečatljiv je u mnogim detaljima koji ga čine briljantnim."

Na Festivalu glumca u Vinkovcima Csilla Barath Bastaić dobila je nagradu "Ivo Fici" za najbolju mladu glumicu, za ulogu u predstavi Gordane Ostović "Slijepe ulice".

Na Naj, naj, naj festivalu koji je održan u Zagrebu od 12. do 15. travnja "Bum Tomica" osvojio je čak 3 nagrade Zlatna Žar ptica:

2006.
Mala scena među 10 najboljih web stranica:
"Website Male scene moderno je dizajnirana, šarena stranica, očito namijenjena mlađoj populaciji koja čini većinu publike Male scene."
S ovim je obrazloženjem website Male scene proglašen jednim od 10 najboljih websiteova u kategoriji "znanost, obrazovanje, kultura" u ovogodišnjem izboru časopisa VIDI!!!

Na 9. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade u koji se održao od 15. do 19. listopada 2006. u Čakovcu, predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja dobila je 2 nagrade:

 • nagradu za najbolju koreografiju (Larisa Lipovac i Damir Klemenić). Obrazloženje žirija:
  Izuzev što je riječ o koreografiji koja je sama po sebi izuzetna, ovaj vrijedni rad dokazao je da je apstraktnim pokretom moguće ostvariti kvalitetnu naraciju i s najmlađom publikom. Dvoje autora i plesača uspjeli su svojom plesnom filozofijom razgovijetno komunicirati s dječjom maštom.
 • nagradu za najbolju scenografiju (skupna nagrada)
  Obrazloženje žirija:
  Glumački prostor u predstavi "Padobranci ili o umjetnosti padanja"  nadahnutom jednostavnošću i funkcionalnošću pruža pokretačku snagu mašti koja stvara naraciju predstave. Scenski element postaje ne samo prostor, nego i dio igre te koreografije same.

Lana Barić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu za ulogu Klitemnestre u predstavi "Ifigenija" Lane Šarić. Ronald Žlabur bio je nominiran za najboljeg glumca u predstavama za mlade za ulogu Batlera u predstavi IFIGENIJA Lane Šarić. Dodjela nagrada bila je u HNK 24. studenog 2006. u 20 sati uz direktan TV prijenos.

Na Međunarodnom festivalu za mladu publiku Rainbow koji se održavao u St. Petersburgu, Rusija, od 3. do 10. svibnja, i na kojem je Mala scena kao jedino kazalište iz Hrvatske gostovalo s predstavom Lane Šarić: "Ifigenija", Lana Barić dobila je čak 2 nagrade za ulogu Klitemnestre: Nagardu žirija i specijalnu nagradu sponzora!

Na 6. Naj, naj festivalu koji je održan u Gradskom kazalištu Žar ptica od 18. do 23. travnja, stručni žiri u sastavu Marija Grgičević, Želimir Ciglar, Helena Braut, Lidija Zozoli i Acija Alfirević dodijelio je Bugi Mariji Šimić nagradu za najbolju debitanticu za ulogu u predstavi "Nevidljivi Leonard".

2005.
Na svečanoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za 2005. koja je održana 24. studenog u HNK u Zagrebu, Maloj sceni pripale su dvije nagrade:

 • Vitomira Lončar dobila je nagradu za sporednu žensku ulogu za ulogu Ines u predstavi "Život×3" Jasmine Reza
 • Nataša Janjić dobila je nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina u drami za ulogu Sonie u predstavi "Život×3" Jasmine Reza

Za Nagradu hrvatskog glumišta bio je nominiran i Tvrtko Jurić za ulogu Luke u predstavi "Kako je Tonkica kupovala kruh" Jasena Boke, u kategoriji "Najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež - drama / muška uloga".

Na ovogodišnjim Danima satire Vitomira Lončar dobila je nagradu "Zlatni smijeh" za ulogu Ines u predstavi "Život×3"

Katarina Bistrović Darvaš dobila je nagradu za najbolju glumicu na "Naj naj festivalu" koji je održan od 28. ožujka do 3. travnja i to za ulogu Tonkice u predstavi "Kako je Tonkica kupovala kruh".

2004.
Nataša Janjić nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina za ulogu Catharine u predstavi "Dokaz", a Nikša Butijer za najboljeg glumca u predstavama za djecu i mlade za ulogu Cyranoa u predstavi "Cyrano".

Za uloge u predstavi "The Blue room" Bojana Gregorić dobila je "Zlatnu ružu" Večernjeg lista za najbolju glumicu u 2003. godini.

Po izboru redakcije časopisa BUG, stranice Male scene odabrane su među 25 najboljih hrvatskih web stranica 2003. godine.
"Slatko, simpatično i sadržajno - tri su riječi koje bi najbolje opisale izvrsne stranice kazališta Mala scena ..."

2003.
Helena Minić osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji "Najbolja ženska uloga u predstavama za djecu i mlade" za ulogu Kraljevne Katarine u predstavi "Henrik V". Predstava "Henrik V" bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji "Najbolja predstava za djecu i mlade", a Ronald Žlabur u kategoriji "Mladi umjetnik do 28 godina" za ulogu Henrika Petog.
Nagrade su dodijeljene u HNK u Zagrebu 24. studenoga.

Predstava "Priča o oblaku" dobila je nagradu kao najbolja predstava, a Ivica Šimić kao najbolji glumac na 6. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade održanom u Čakovcu od 18-23. listopada 2003. u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ. Članovi žirija Helena Braut, Tajana Gašparović i Jasen Boko šest dana su pratili festivalski program te u četvrtak, 23. listopada objavili dobitnike nagrada.

 • Najbolja predstava u cjelini: "Priča o oblakuIvice Šimića u izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba
  Obrazloženje:
  Precizno osmišljen minimalizam svih segmenata predstave, usredotočenost na detalj i Šimićeva toplina pripovijedanja čine ovu predstavu izuzetnim kazališnim biserom koji bi ponosno mogao gostovati bilo gdje u svijetu. Osim toga, predstava se uspješno obraća djeci već od dvije godine starosti, što je prava rijetkost u kazalištu za djecu.
 • Najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji muške uloge: Ivica Šimić za ulogu Pripovjedača u predstavi "Priča o oblaku"
  Obrazloženje:
  Rijetka je sposobnost glumca da isključivo pripovijedanjem stvara bogate scenske svjetove. Posjeduje je Ivica Šimić koji svojom toplinom i intimnošću glasa i pogleda uspijeva od jedne jednostavne priče učiniti pravu scensku čaroliju koja najmlađe na najsuptilniji način uvodi u kazalište.

Na 1. međunarodnom festivalu profesionalnih kazališta TIBA u Beogradu, "Henrik V"  osvojio je grand prix za najbolju predstavu u cjelini. Nagradu je u Beogradu 22. lipnja primio redatelj predstave Ivica Šimić. Festivalske izvedbe održane su 19. i 20. lipnja u Pozorištu Duško Radović.
Odluka žirija:
Žiri dodeljuje GRAND PRIX Festivala predstavi Ignacea Cornelissena "Henrik V", po motivima djela Williama Shakespearea, u režiji Ivice Šimića, Kazališta Mala scena iz Zagreba - za duboku svijest i saznanje o kazališnim sredstvima koja je čine jednostavnom i čistom. Način na koji je delikatna tema rata u ovoj predstavi razmatrana, pokazuje vjeru u sposobnost publike da prati i razumije tako složenu priču. Ova predstava nas vraća na jedno od ishodišta kazališta - na igru.
Članovi žirija: g. Nikos Kamtsis, gđa Mari Persson Hedenius i gđa Ljiljana Mrkić-Popović.

2002.
Nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta:

 • Ines Bojanić za ulogu Maje u predstavi "Stvar je u obliku" večernje scene male scene u režiji Tee Gjergjizi u kategoriji mlade glumice do 28 godina
 • Petar Leventić za uloge u predstavi "Viteška priča - prva epizoda Parsifal" u režiji Ivice Šimića u kategoriji najboljeg glumca u predstavama za djecu i mlade

Predstava "Stvar je u obliku" dobila je nagradu Zlatni smijeh na Danima satire za najbolju predstavu.

2001.
Na međunarodnom Festivalu kazališta za djecu u Ljubljani, Slovenija, Ivica Šimić dobio je nagradu "Zlatna palčica" za najbolju režiju. Nagradu je dobio za režiju predstave "Kraljevna na zrnu graška" u izvedbi kazališta "Moje gledališče" iz Ljubljane, Slovenija.

Nagradu Hrvatskog glumišta osvojila je predstava "Tajne začarane šume", a Ronald Žlabur proglašen je najboljim glumcem u predstavama za djecu i mlade.

Nominacije za Nagradu Hrvatskog glumišta:

 • "Tajne začarane šume" - kategorija: najbolja predstava za djecu i mlade
 • "Ofelijino kazalište sjena" - u suradnji s kazalištem Virovitica - kategorija: najbolja predstava za djecu i mlade
 • Srđana Šimunović - nominacija za ulogu Lane u predstavi "Tajne začarane šume" - kategorija: najbolja ženska uloga u predstavama za djecu i mlade
 • Ronald Žlabur - nominacija za ulogu Matije u predstavi "Tajne začarane šume" - kategorija: najbolja muška uloga u predstavama za djecu i mlade
 • Olivie Marečić - nominacija u kategoriji najbolja rasvjeta za svjetlo u predstavi "Ljepotica iz Leenanea"
 • Hana Hegedušić - nominacija za ulogu Dane i Vjeverice u predstavi "Tajne začarane šume" - kategorija: mladi umjetnik do 28 godina

Na međunarodnom festivalu "Poletni lutkovni pristan" predstava "Ja sam ja" dobila je nagradu "25 zlatnih zvezdic". Larisa Lipovac na istom festivalu dobila je nagradu stručnog žirija za najbolju animaciju i interpretaciju.

Na festivalu glumca Srđana Šimunović dobila je nagradu "Ivo Fici" za najbolju mladu glumicu za ulogu Lane u predstavi "Tajne začarane šume".

2000.
Na međunarodnom festivalu za djecu i mlade u Ljubljani, Vitomira Lončar osvojila je nagradu Zlata paličica za ulogu u predstavi "Roda i lisac".

Nominacije za nagrade Hrvatskog glumišta 2000.:

 • Predstava "Roda i lisac" nominirana za najbolju predstavu za djecu i mlade.
 • Dražen Čuček nominiran za ulogu Rode za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade.
 • Hana Hegedušić nominirana za ulogu Vjetra za najbolju žensku ulogu u predstavi za djecu i mlade.

Dražen Čuček dobio je nagradu Zlatni smijeh za najbolje glumačko ostvarenje na Danima Satire za uloge u predstavama "Roda i lisac" i Nemoćnik u pameti (gradskog kazališta Komedija).

1999.
Predstava "Ja sam ja" na 7. međunarodnom festivalu dječjih pred-stava u Ljubljani, osvojila je nagradu "Zlata Paličica" za najbolji likovni dojam.

Nagrada Hrvatskog glumišta za ulogu u predstavama za djecu i mlade Vitomiri Lončar za ulogu Lisice u predstavi "Varljive priče" u režiji Zvjezdane Ladika

1998.
Nominacija za Nagradu Hrvatskog glumišta za ulogu u predstavama za djecu i mlade Vitomiri Lončar za ulogu Kitti Zitti u predstavi "Šumska djeca" u režiji Jürgena Flüggea

Nagrada "Zlata Paličica" predstavi "Pierrot ili tajne noći" u režiji Ivice Šimića na festivalu u Ljubljani, Slovenija

Special award Borisu Svrtanu za ulogu Harlekina u predstavi "Pierrot ili tajne noći" u režiji Ivice Šimića na AACT festivalu u Benton Harbour, Michigan, SAD

1997.
Nominacija za najbolju opernu pjevačicu u kategoriji do 27 godina Dubravki Šeparović za ulogu Sunca u predstavi "Pierrot ili tajne noći" u režiji Ivice Šimića

Nominacija za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade - Ivica Zadro za ulogu Pierrota u predstavi "Pierrot ili tajne noći" u režiji Ivice Šimića

Nagrada Hrvatskog glumišta Borisu Svrtanu za ulogu Harlekina u predstavi "Pierrot ili tajne noći" u kategoriji predstava za djecu i mlade u režiji Ivice Šimića

Nagrada Hrvatskog glumišta Guusu Ponsioenu za najbolju glazbu za predstavu "Pierrot ili tajne noći" u režiji Ivice Šimića

Nagrada Hrvatskog glumišta predstavi "Pierrot ili tajne noći" u kategoriji predstava za djecu i mlade u režiji Ivice Šimića

Specijalna nagrada na Festivalu u Opatiji predstavi "Pierrot ili tajne noći"

Nagrada Grada Županje na Festivalu glumca u Vinkovcima predstavi "Kraljevna na zrnu graška".

Nagrada na Festivalu glumca Zvonimiru Zoričiću za ulogu profesora u predstavi "Oleanna" u režiji Ivice Šimića

1996.
Nominacija Hrvatskog glumišta za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade Džimiju Jurčecu za ulogu Lakaja i Oca u predstavi "Cvilidreta s Gavranove stijene" u režiji Ivice Šimića

Nominacija Hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini za "Cvilidretu s Gavranove stijene" u režiji Ivice Šimića

Nagrada Hrvatskog glumišta Draganu Despotu za ulogu Kralja i Patuljka u predstavi "Cvilidreta s Gavranove stijene" u kategoriji za djecu i mlade u režiji Ivice Šimića

1995.
Nominacija za najbolju ulogu u predstavama za djecu i mlade Slavici Jukić za ulogu Ruže u predstavi "Dječak s albumom porodičnih slika" u režiji Ivice Šimića

1992.
Nagrada Nadi Subotić za ulogu Lotte u predstavi "Letice i ljubilist" u režiji Vlade Habuneka na Danima satire.

Nagrada Nevi Rošić za ulogu Letice u predstavi "Letice i ljubilist" u režiji Vlade Habuneka na Danima satire.

Nagrada "Zlatni smijeh" predstavi "Letice i ljubilist" u režiji Vlade Habuneka na Danima satire.

Nagrada na Festivalu glumca Nadi Subotić za ulogu Lotte u predstavi "Letice i ljubilist" u režiji Vlade Habuneka

Nagrada na Festivalu glumca Nevi Rošić za ulogu Letice u predstavi "Letice i ljubilist" u režiji Vlade Habuneka

1990.
Special showcase award za "Pričalo i Malena", Des Moines, Iowa, SAD

 

Danas na programu