Buga Marija Šimić

Buga Marija Šimić

Buga Marija Šimić

Buga Marija Šimić

Rođena sam 3. prosinca 1993. godine u Zagrebu.

Sa 6 godina igrala sam u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u operi Madame Butterfly u režiji Dore Ruždjak Podolski. U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu igrala sam i u predstavi Večeras se improvizira redatelja Zlatka Svibena. U kazalištu Žar ptica igrala sam ulogu Crvenkapice u predstavi Crvenkapica u gradu u režiji Gorana Golovka.

Glumila sam u filmu Ispod crte redatelja Petra Krelje (uloga Klare). Snimila sam igrani film Duh u močvari u kojem tumačim ulogu Aranke, a 2008. film Neka ostane među nama Rajka Grlića koji je na četiri međunarodna festivala u 2010. osvojio više domaćih i međunarodnih nagrada.

Sinkronizirala sam ulogu Lava Girl u filmu Avanture Shark Boya i Lava Girl, cjelovecernji film Šarlotina mreža - ulogu Klare, filmove Neobična zubić vila, Upoznajte Robinsone, Coralina, Astroboy, Zebra trkačica i dr.

Završila sam violinu u glazbenom učilištu Elly Bašić, a u srednjoj muzičkoj školi  klavir i solo pjevanje. Plesala sam step, jazz dance i hip-hop u plesnom centru TALA. U školi za strane jezike Sova učila sam engleski jezik, te sam 2011. godine položila CAE ( Certificate in advanced English). U Suvagu sam osam godina učila japanski, a trenutačno učim talijanski, španjolski i njemački. Volim skijanje i čitanje. U školi Inoptimum završila sam tečaj brzog čitanja i tečaj naprednog učenja.

Ljetnu školu za musical West End Stage završila sam u Londonu 2008., a u ljetu 2010. na Royal Academy of Dramatic Arts (RADA) u Londonu završila sam trotjednu školu (Shakespeare, Modern Drama, Musical).

Uloga Maje u predstavi NEVIDLJIVI LEONARD prva mi je uloga u kazalištu mojih roditelja Vitomire Lončar i Ivice Šimića.

Za ulogu Maje dobila sam nagradu za najbolju debitanticu na 6. NAJ NAJ FESTIVALU koji je održan u Gradskom kazalištu Žar ptica od 18. do 23. travnja 2006. godine.

Proglašena sam najboljom učenicom osnovne škole Miroslava Krleže za 2006. godinu te učenicom generacije u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji gdje sam maturirala 2012.

Studentica sam Muzičke akademije u Zagrebu, Odsjek pjevanje klasa red. prof. Cynthia Hansell Bakić.

Za ulogu u operi FIGAROV PIR napravljenu u produkciji Male scene, a pod mentorstvom red. prof. Cynthie Hansell Bakić dobila sam Rektorovu nagradu za akademsku godinu 2012/2013.

U travnju 2014. godine osvojila sam Nagradu publike na natjecanju Lions kluba koji se održao u Rijeci.

Pjevala sam Carolinu i Ellissetu u operi "Tajni brak" koja je nastala u produkcijskoj suradnji kazališta Mala scena i Muzičke akademije u Zagrebu u sezoni 2014./2115.

Tijekom jeseni 2014. vodila sam emisiju "REC-i" na Hrvatskoj televiziji.

U 2015. godini osvojila sam 1. nagradu na međunarodnom natjecanju "Lazar Jovanovic" u Beogradu i 2. nagradu na međunarodnom natjecanju "Bruna Spiler" u Herceg Novom.

Izabrana sam za predsjednicu Studentskog zbora Muzičke akademije u Zagrebu od akademske godine 2015./2016.

Foto: Filip Tot

NA VRH