Nina Horvat

Nina Horvat

Nina Horvat

Nina Horvat

Rođena 1989. godine u Zagrebu. Maturirala je u Privatnoj klasičnoj gimnaziji a diplomirala je i magistrirala na Odsjeku dramaturgije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Od 2011. godine članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Dvije godine pisala je za kazališni web portal Teatar.hr.

 

Posljednje četiri godine vodi radionice na Kazališnom kampu Teatra Tirena. U Tireni radi i kao dramski pedagog. Kao dramski pedagog radi i u 1. Hrvatskoj Broadway školi. Zajedno s Ines Škuflić - Horvat napisala je tekstove za dječje predstave 'Avanture Vrećka i Smećka', 'Zimska melodija', 'Božićne nevolje' , 'Gdje su moje čarape?' i 'Neposlušna pahulja' koji su uprizoreni u Teatru Tirena.

 

2009. godine dobila je treću nagradu 'Marin Držić' za dramski tekst 'Dok nas smrt ne rastavi' koji je 2012. postavljen u Gradskom kazalištu u Jastrebarskom.

 

Radila je kao dramaturg na predstavama 'Raditi! Raditi... / pokušaji 6, 9, 11', 'Dvolična igra', 'Bilo jednom...', 'S/nalazim/se', 'Genijalni genije' i 'Ružičasta sanjarica' za koju je napisala i tekst koji je bio nominiran za Nagradu publike Teatra.hr u kategoriji tekst godine. Za 'Ružičastu sanjaricu' je na 6. Malom Maruliću dobila nagradu za najbolji tekst.

 

Za tekst 'I živjeli su sretno...?' koji joj je postavljen 2012. na Sceni Gorica POU Velika Gorica dobila je Nagradu publike Teatra.hr za tekst godine. Iste je godine u produkciji Hrvatskog radija snimljena i emitirana njezina radiodrama 'Izgledaš isto kao ona'.

 

2013. godine s tekstom 'Do posljednje kapi krvi' osvaja drugo mjesto u projektu A4 Kazališta Kerempuh a njena radio drama 'Mirni gaj' emitirana je na Hrvatskom radiju.

 

U Teatru Tirena postavljeni su joj je tekstovi 'Tko je to izumio' (2013.) i 'Preko grma, preko trna... (priče iz hrvatskih narodnih predaja)' (2014.).


 

NA VRH