Marijana Radičević

Marijana Radičević

Marijana Radičević

Marijana Radičević

rođena je u Slavonskom Brodu.

Godine 2011. maturirala je na odsjecima za pjevanje i glazbenu teoriju u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku kao najuspješnija učenica generacije. Iste godine upisala je studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Cynthije Hansell Bakić. Akademsku godinu 2014./15. provela je na Konzervatoriju E.F. dall'Abaco u Veroni u klasi Paole Fornasari Patti.

Tijekom školovanja osvajala je nagrade na pjevačkim solističkim i komornim natjecanjima u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Godine 2013. nagrađena je Rektorovom nagradom za ulogu Grofice u Mozartovom Figarovom piru u produkciji kazališta Mala scena.

Usavršavala se na seminarima eminentnih domaćih i stranih pedagoga (S. Bujanović Stanislav, G. Zeller, C. Gray i dr.). U ljetu 2013. kao stipendistica sudjelovala je na International Summer Academy Opera Vienna kod profesora Antona Scharingera, a u ljetu 2014. kao jedna od četiri stipendista na Lotte Lehmann Vocal Mastarclassu u Wintergreenu (Virginia, SAD) kod Katije Escalera.

Nastupala je na smotrama učenika i studenata pjevanja, na koncertima u čast Milke Trnine, na koncertima u ciklusu Virtuoso, na festivalima Nei suoni dei luoghi (Udine, Italija) te Wintergreen Summer Music Festival (SAD). Sudjelovala je u izvedbama opera Carmen G. Bizeta te Slavuj I. Stravinskog.  S predstavom Figarov pir u produkciji kazališta Mala scena predstavila se publici na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama. U travnju 2014. praizvela je kao solistica oratorij Jezušev križni put Josipa Magdića. U jesen iste godine nastupila je u ulozi Caroline u operi Tajni brak D. Cimarose u Maloj sceni.

Posljednje umjetničke aktivnosti uključuju izvedbu Mozartovog Requiema te ulogu Suor Genovieffe u Puccinijevoj operi Suor Angelica, oboje izvedeno u Veroni.

 

 

NA VRH