Lucija Barišić (1)

Lucija Barišić (1)

Lucija Barišić

Lucija Barišić (1)

Od osnovne škole pohađa dramski studio ZKM-a, a zatim upisuje glumački studioTeatra EXIT. Tamo je pod vodstvom Simone D. Palatinuš bila upoznata s metodama rada K. S. Stanislavskog , M. Čehova i Lee Strassberga. Za vrijeme i nakon rada u glumačkom studiju u EXIT-u ima priliku raditi s Janezom i Andrejem Vajevcem na metodi Lee Strassberga i s Ryszardom Nieoczymom koji je bio dugogodišnji učenik i suradnik Jerzya Grotowskog.

U listopadu, 2005. godine upisuje studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku. 2007.godine na Osječkom ljetu kulture  igra ulogu Gertrude u predstavi „Rozencrantz i Guildernstern su mrtvi“ u režiji Z. Svibena i u HNK Osijek igra u predstavi ,,Zastave, barjaci i stjegovi“ u režiji Georgija Para. Iste godine igra u kratkometražnom igranom filmu „Rough Draft“  u režiji Dalije Dozet i u dokumentarno-igranom filmu „Zagorka“ u reziji Biljane Čakić- Veselič. 2008. godine na Osječkom ljetu kulture igra lik Grube u predstavi „Grižula“ u režiji Z. Svibena.

2008./ 2009. godine, članica je selektirane internacionalne grupe Umjetničke rezidencije, pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume pod  vodstvom Tomija Janežiča u Sloveniji. U sklopu rada rezidencije osim s Tomijem Janežičem je radila i s mnogim priznatim dramskim pedagozima, kazališnim i drugim umjetnicima, kao sto su Ang Gey Pin, Miloš Lazin, Heda Novich, Vladimir Milošević, Mala Kline,  Domenico Castaldo i Geno Lechner. U prosincu 2008. godine igra u predstavi „Romeo i Publika“ u režiji Tomija Janežiča i Male Kline, En Knap, Ljubljana.

2009.  završava preddiplomski studij glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

2010./11. jedna je od osnivača umjetničke organizacije Pierre Vally Teatar  u sklopu koje razvija samostalne i autorske projekte. Uz Leona Lučeva i Bojana Navojca voditeljica   je glumačkog studija koji se održava u “Kino Studio” u Zagrebu. U produkciji Kluba kulture Agram igra u predstavi “Viktor Pužeković” u režiji Jadrana Grubišića i Lucije Barišić, a u kazalištu Mala scena igra u predstavi ,,Vagon  prvog razreda” u režiji Ivice Šimića i u kazalištu  Kerempuh igra u predstavi ,,Prevaranti” u režiji Georgija Para. Članica je internacionalne grupe  ''Kružok o glumačkoj igri” pod vodstvom Tomija Janežiča, pri Studiju za istraživanje umjetnosti glume u Sloveniji.

2012. godine radi kao asistentica režije i glumački trener u predstavi ,,Eden“ Male Kline u produkciji DasArts Amsterdam, Pekinpah- Kink Kong (Ljubljana, Slovenija) and E.P.I. center (Ljubljana, Slovenija) i koprodukciji Kino Šiška, Studentski centar – Kultura promijene – Teatar &TD, En-Knap/Španski borci.

2013.  igra u kratkometražnom igranom filmu ,,Fork and Knives“ u režiji Dalije Dozet.

2014.  igra u kratkometražnom igranom filmu ‘’Malo zraka’’ u režiji Dalije Dozet.

2015./16. godine igra u kratkometražnom igranom filmu ''Objava'' u režiji Marka Magdića i u vlastitoj autorskoj monodrami  ''Crno - bijelo'' u produkciji Pierre Vally Teatra u suradnji s kazalištem KNAP. 

NA VRH