Sunce djever i Neva Nevičica

Sunce djever i Neva Nevičica

 
 • Ivana Brlić-Mažuranić
  Sunce djever i Neva Nevičica

  8+
  Sunce djever i Neva Nevičica

  Tekst: Ivana Brlić-Mažuranić

  Redatelj: Ivica Šimić

  Scenografija i kostimi: Buga Marija Šimić

  Dizajn svjetla: Domagoj Klasić

  Savjetnica za glazbu: Ana Čorić

  Fotograf: Mirko Cvjetko

  Fotograf na probama: Domagoj Klasić

  Producentice: Vitomira Lončar i Buga Marija Šimić

   

  Priču priča: Buga Marija Šimić

  za klavirom improvizira: Matej Meštrović/Nenad Rožić ili Ivan Marojević na gitari 

   

  Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba.

   

  Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online.

  Sve je postalo online, zašto ne i režija?

  I tako je počelo…

   

  A onda se priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić „Sunce djever i Neva Nevičica“, nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio Matej Meštrović i „odjenuo“ našu Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način!

   Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

  Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča.

   Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni.

   Za škole moguće je dogovoriti izvedbu predstave ili u kazalištu Mala scena ili u Muzeju grada Zagreba! Moguće je dogovoriti paket - posjet Muzeju i predstava u jednom prostoru!

   

  Predstava je namijenjena djeci od 8 godina naviše.

  Predstava traje 45 minuta.

   

  Cijena ulaznice: 40 kuna (5,31 EUR)

  Cijena ulaznice za grupe veće od 80 osoba: 35 kuna (4,65 EUR)

  *fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kuna

   

  Nagrade:

  Buga Marija Šimić osvojila je Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji "najboljeg glumačkog ostvarenja u predstavama za djecu ili lutkarska predstava - ženska uloga" za uloge u predstavi "Sunce djever i Neva Nevičica!"

  Buga Marija Šimić za predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje - ženska uloga te nagradu za najbolju kostimografiju na 𝐧𝐚 𝟐𝟒. 𝐒𝐮𝐬𝐫𝐞𝐭𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐤𝐚𝐳𝐚𝐥𝐢š𝐭𝐚 𝐳𝐚 𝐝𝐣𝐞𝐜𝐮 𝐢 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐨𝐠 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚 𝐀𝐒𝐒𝐈𝐓𝐄𝐉 𝐮 Č𝐚𝐤𝐨𝐯𝐜𝐮!

  Buga Marija Šimić osvojila je nagradu "Nevenka Filipović" za najbolje glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade na 28. Festivalu glumca!

  Ivica Šimić osvojio je Nagradu za najbolju režiju za predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" na Malom festivalu, prvom virtualnom festivalu u Hrvatskoj!

  Buga Marija Šimić dobila je Nagradu za najbolju glumicu za uloge u predstavi "Sunce Djever i Neva Nevičica" u režiji Ivice Šimića na 7. Festivalu dječje umjetnosti FEDU u Sarajevu! 

   

 
NA VRH