Sunce djever i Neva Nevičica

Autori i ansambl

Redatelj: Ivica Šimić

Scenografija i kostimi: Buga Marija Šimić

Glazba: Matej Meštrović / Nenad Rožić

Dizajn svjetla: Domagoj Klasić

Savjetnica za glazbu: Ana Čorić

Fotograf: Mirko Cvjetko

Fotograf na probama: Domagoj Klasić

Producentice: Vitomira Lončar i Buga Marija Šimić

 

Priču priča: Buga Marija Šimić

8 +

Ivana Brlić-Mažuranić

Sunce djever i Neva Nevičica

Korona-kriza okrenula je naše živote naglavačke i pokrenula nas u novim smjerovima i novim inicijativama u suradnji s Muzejom grada Zagreba. Naš projekt Mala scena online pokazao je da našu publiku sve više zanima pričanje priča (preko 600 tisuća pregleda!) i kocka je pala! Ivica i Buga, tata i kći, krenuli su u novu avanturu osmišljavanja predstave/priče i režije – online.

Sve je postalo online, zašto ne i režija? I tako je počelo…

A onda se priči oko slavne bajke Ivane Brlić-Mažuranić „Sunce djever i Neva Nevičica“, nakon trideset godina izbivanja iz Male scene, priključio Matej Meštrović i „odjenuo“ našu Nevu u glazbeno ruho, na samo njemu svojstven način! Uz čudesnu glazbu i nesvakidašnje rekvizite, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča. Premda režirana online, ova je predstava, nakon Sportskog života letećeg Martina 2016. godine i odlaska u Kinu, povratak Ivice Šimića Maloj sceni.

Dođite u Muzej grada Zagreba i jednostavno – uživajte!

 

Moguće je kupiti ulaznicu samo za predstavu ili skupnu ulaznicu za posjet Muzeju i predstavu.

Za cijenu grupne ulaznice pišite nam na prodaja@mala-scena.hr.

 

Nagrade:

  • Ivica Šimić osvojio je Nagradu za najbolju režiju za predstavu "Sunce djever i Neva Nevičica" na Malom festivalu, prvom virtualnom festivalu u Hrvatskoj!
  • Buga Marija Šimić dobila je Nagradu za najbolju glumicu za uloge u predstavi "Sunce Djever i Neva Nevičica" u režiji Ivice Šimića na 7. Festivalu dječje umjetnosti FEDU u Sarajevu! 
DOB:
8 +
TRAJANJE:
45 minuta
REDOVNA CIJENA ULAZNICE:

7 EUR u slobodnoj prodaji
6 EUR za grupe od najmanje 20 osoba

Predstava gostuje u vrtićima i školama, moguć dolazak i van Zagreba!

Raspored izvedbi