09.07.2023.
Od 9. rujna stiže nam nova "Priča o..."!
Od 9. rujna stiže nam nova "Priča o..."!

Sezona 2023/2024 započinje na najljepši mogući način - novom predstavom za bebe od 18 mjeseci naviše naziva A što ćeš ti biti kad narasteš? Priča o... i neizmjerno se veselimo!

"Kad si se rodila shvatio sam da je odgoj - upoznavanje vlastitog djeteta".

Ovo je rečenica mog tate koja mi se duboko urezala u pamćenje. I djelomično je ono o čemu je i ova predstava.

Kad si dijete stalno čekaš da narasteš. Svi te pitaju "a što ćeš biti kad narasteš?". I kad odrasteš gledaš u budućnost. Tko ću postati? "Što će biti s nama sutra?"

Nekad na tom putu zaboravimo pogledati što sve nosimo u sebi. Što je to u nas posađeno i što u sebi njegujemo. Koga njegujemo. I kako. Zaboravimo da sada biramo to što ćemo biti.

Zaboravimo s čim i kako se zaljeva to što želimo biti.

A najvažnije od svega - zaboravimo da se pitamo "a tko si sada?" i da pomislimo kako postoji mogućnost da je i to već sada - dovoljno.

Ova predstava posveta je prvo meni. Koja sam čekala i čekala da postanem drvo. A zaboravila da je i drvo nekad bilo sjeme i da je to sjeme već vrijedno pažnje i da - divljenja.

A onda je posveta i njima. Njemu koji je u meni vidio redateljicu. Njoj koja je u meni vidjela vođu. I usadili su u moju zemlju vjeru. Od kojih sam sve naučila. A najviše - osjećati. I slušati. Od njega koji me osjećao i slušao. I od nje koja me vidjela i bila moj stup rasta, kao stupovi u vinogradu. Koji su vidjeli drvo dok sam bila sjeme.

Hvala ti Svemire što si mene odabrao da prenesem ovu priču. I hvala vama koji ćete ju primiti otvorenih ruku i možda joj dopustiti da i ona u vas posadi nešto. Vi ćete zasigurno u njoj ostaviti svoj trag. Svaka je predstava, baš kao i dijete - mala biljka koja raste s nama i kroz koju se upoznajemo.

Bok, ja sam Buga. A tko si ti - sada?

 


sve novosti

 

Danas na programu