19.07.2023.
Odabrana redateljica predstave "Za bajke nema zime" Drage Britvića!
Odabrana redateljica predstave "Za bajke nema zime" Drage Britvića!

Po prvi puta naš projekt "Maloscenski inkubator" uspješno je proveden i imamo novu redateljicu za našu predstavu "Za bajke nema zime" koja vam stiže 12. listopada!

 

Odustajem od borbe.

Odustajem od borbe protiv. Pristajem na ples za.

Borba protiv sustava, principa, stavova, uvjerenja, tehnologije, utabanih putova - umara. Nije kreativna. Ne stvara. Stoji. Močvara. Svi sudionici - gube. Ples za empatiju, za rast, za maštu, za igru i suigru, čovječnost, otvaranje pogleda, za nadu i vjeru - kreativan je. Stvara prostor. Udah, izdah. Ne održava svjetlo. Potpiruje ga. Podržava. Pleše. Kreće se. Rijeka. Plodno tlo.

To je bio i jedan od razloga zašto sam krenula u "Maloscenski inkubator". Dati šansu nekim novim glasovima da pričaju priče, novim nogama da plešu. Da potpire sva naša svjetla. Proveli smo divnih tjedan dana uz 10 redatelja i 10 različitih vizija za našu novu predstavu "Za bajke nema zime" Drage Britvića i odlučili krenuti u ples sa predivnom mladom scenografkinjom i redateljicom

TONČICOM KNEZ!

Hvala svima koji su se prijavili na natječaj, poklonili nam svoje vrijeme i dali uvid u svakakve predivne Svemire. Plesat ćemo mi još, a veselimo se podijeliti čaroliju ove priče s vama od 12. listopada!

Sudeći po onome što smo vidjeli i čuli - za kazalište, kao i za bajke - NEMA ZIME!

Vaša,

 

Buga


sve novosti

 

Danas na programu