Za Djecu

Za Djecu

Premijere

 • Priča o snovima
   
  1,5+

  Dunja Fajdić i Morana Dolenc

  PRIČA O SNOVIMA

  "Sanjati treba, dići se sve do neba" kažu stihovi iz jedne naše predstave, a upravo su moto naše najnovije predstave za bebe od 18 mjeseci naviše!

  Poletite na čarobnu, predivnu avanturu s našim avijatičarem Markom i zaronite u snove koji nas uče o strahovima, hrabrosti, znatiželji, svijetu, ljubavi!

  8. predstava u ciklusu predstava "Priča o..." posebnija je od svega što ste do sada vidjeli.

  Sanjajte s nama, uronite u svijet mašte i poletimo zajedno!

   

 • Snježna bajka
   
  5+

  Dorotea Sušak

  SNJEŽNA BAJKA BAKE MRAZ

  Ovog adventa kazalište Mala scena donosi uzbudljivu priču o Baki i Djeda Mrazu i važnosti zajedništva, međusobnog poštivanja i ljubavi iznad materijalnih poklona u vrijeme Božića. 

  Kako su se Baka i Djed upoznali, tko im je prije 100 godina otežao posao, što će Djed pokloniti Bakl nakon svih tih godina i još mnogo drugih pitanja odgovorit će naša nova predstava!

  Osim predstave, možete uživati i u našem Dnevnom boravku Bake Mraz - prostoru za druženje, odmor od adventskih uzbuđenja, popijte topli napitak i napišite sa svojom djecom pismo Djedu i Baki Mraz!

  Nakon svake predstave Djed i Baka Mraz dijele poklone djeci te se djeca mogu fotografirati/podružiti s njima!

  Baku i Djeda utjelovit će velikani hrvatskog glumišta Kostadinka Velkovska i Vinko Kraljević i pružiti vam nezaboravno adventsko iskustvo!

Reprize

 • Boje duge Priča o bojama
   
  1,5+

  Svetlana Patafta

  BOJE DUGE - PRIČA O BOJAMA

  Suradnja Male scene i Teatra Puna kuća

  Ovo je priča o bojama u kojoj je svaka boja kao ključ koji otključava priču o životu, odnosima, radostima, toleranciji, jedinstvenosti. Djeca na kraju predstave, ako to žele, mogu sudjelovati u interaktivnoj radionici na kojoj mogu primijeniti i izraziti sve ono što su upravo doživjeli. Dopustite da Vama i Vašoj djeci naša Priča oboji život. 

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 6 godina.

 • Priča o kotaču
   
  1,5+

  Ivica Šimić i Marjana Nola

  PRIČA O KOTAČU

  Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. Kotači, mali i veliki, glasni i tihi, glavni i pomoći, čak i jestivi skrivaju se svugdje oko nas. Putujte s našim kotačima, zabavite se i otkrijte sve tajne najvažnijeg ljudskog izuma!

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

  Praizvedba: 5. studenog 2003.

 • Priča o oblaku
   
  1,5+

  Roberto Frabetti i Ivica Šimić

  PRIČA O OBLAKU

  Na svome putu svijetom, oblak susreće dječaka koji se igra na livadi. Polako ga obujmi, podigne u zrak i povede na put...

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

 • Priča o svjetlu
   
  1,5+

  Ivica Šimić

  PRIČA O SVJETLU

  Predstava uvodi publiku u magičan svijet svjetlosti. Uz prelijepu interaktivnu scenografiju koja očarava sve, od najmanjih do najstarijih u našoj publici, pripovjedač priča predivnu priču o svjetlu, ali i o ljubavi, prijateljstvu, životu i onim bubama koje svi imamo u glavi. Pogledajte Priču o svjetlu i iz kazališta izađite osvjetljeni. 

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 6. ožujka 2010.

 • Priča o vodi
   
  1,5+

  Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić

  PRIČA O VODI

  Voda je prvi element s kojim se djeca susreću, još u utrobi. Voda je dio nas, voda donosi život, voda je čudesna, tajnovita, zabavna. U ovoj neverbalnoj predstavi igramo se s vodom, ona je partner u igri, predmet igre i njen voditelj. Djeca zajedno s glumcem/glumicom istražuju sve čari vode, a na kraju predstave, ukoliko to žele, dolaze izravno s njom u kontakt i aktivno se priključuju našoj igri. 

  U suradnji s kazalištem Act-Lab logo

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 3. studenog 2011.

 • Priča o velikom i malom
   
  1,5+

  Kristina Gavran

  PRIČA O VELIKOM I MALOM

  U svijetu veličina koji me okružuje gdje se nalazim ja? Jesam li velik ili malen? Mogu li u isto vrijeme biti oboje? Zašto je nekad dobro biti malen, a ponekad i biti velik? I na kraju... mogu li veliki i mali biti prijatelji?

  Ovo je priča u kojoj se upoznajemo s veličinama, oblicima i brojevima, te otkrivamo kako je prijateljstvo između velikih i malih moguće.

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 7. rujna 2017.

 • Čudak Šumek
   
  4+

  Ivana Francišković Olrom

  ČUDAK ŠUMEK

  Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i inspirativnoj predstavi nastaloj prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Gordane Ivković.

  Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše. 

  Zagrebačka premijera održala se 6. rujna 2018. u Maloj sceni.

 • Leptirove pjesme
   
  7+

  Buga Marija Šimić

  LEPTIROVE PJESME

  Odlasci. Svi smo ih proživjeli, u većoj ili manjoj mjeri i utjecali su na razvoj našeg života. Možeš li se vratiti kad odeš, što se dogodi kad ostaviš sve poznato i kreneš u nepoznato, mogu li prijateljstva ostati bez obzira na sve? Leptirove pjesme pričaju svima poznatu priču, na ovaj ili onaj način, spajajući pjev i ples u neobičnu kombinaciju i ostavljajući dubok trag na svakom gledatelju.  

  Premijera: 24. siječnja 2019.

 • Priča o glasu
   
  1,5+

  Buga Marija Šimić i Morana Dolenc

  PRIČA O GLASU

  Glas je prvi znak života. Glasom se povezujemo, izražavamo sve emocije, dajemo do znanja da smo živi. Nije li fantastično da naše fizičko tijelo stvara nešto neopipljivo, a opet stvarno? Može li se glas uhvatiti? Ima li glas boje? Duboki tonovi sporih vibracija razlikuju se od onih visokih? Kako to na nas utječe? Koji su to dijelovi tijela koji utječu na našu mogućnost korištenja glasa? I na kraju - je li pjevanje zaista toliko daleko od svakodnevnog govora?

  Sva ova pitanja istražuje predstava "Priča o glasu" potičući djecu na igru, na istraživanje svoga glasa, na komunikaciju, izražavanje i ponos na svoj glas. Ova neverbalna predstava idealna je za prvu predstavu za bebe jer komunicira na jeziku beba i potiče na glasanje, koje oni obožavaju. 

   

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

  Praizvedba: 5. rujna 2019.

 • Kraljevna na zrnu graška
   
  3+

  Ivica Šimić - Zvjezdana Ladika

  KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA

  Kako drugačije proslaviti naš veliki trideseti rođendan, nego predstavom s kojom smo i započeli? Iako su Vitomira i Ivica daleko, sigurni smo da će naša "Kraljevna" i s novim, mladim snagama, među kojima je i njihova kći, Buga Marija Šimić, osvojiti srca malih i velikih koji dođu proslaviti s nama!

 • Plačko
   
  3+

  Kristina Gavran

  PLAČKO

  U našoj predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu i uzbudljivu avanturu tijekom koje će upoznati profesoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka koji kuha varivo s osjećajima te Oblaka koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama – suzama tužnicama.

  Predstava koja djeci progovara o suzama, emocijama i potiče razvoj emocionalne inteligencije bit će sigurno inspirativna, poučna i zabavna i za djecu i za roditelje.

  Predstava je namijenjena djeci od 3 do 8 godina. 

  Praizvedba: 23. listopada 2020.  

   

 • Sunce djever i Neva Nevičica
   
  8+

  Ivana Brlić-Mažuranić

  SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA

  Svima je poznata bajka Ivane Brlić-Mažuranić "Sunce djever i Neva Nevičica". No ovakvu verziju ove bajke još zasigurno niste vidjeli. 

  Uz čudesnu glazbu našeg fantastičnog pijanista Mateja Meštrovića,  nesvakidašnje rekvizite, i fantastičan ambijent koji pruža Muzej grada Zagreba, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

  Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča. 

  Predstava se izvodi i u Maloj sceni i u Muzeju grada Zagreba s kojim je moguće dogovoriti i razgled Muzeja uz predstavu!

   

   praizvedba: 15. studenog 2020. godine, Muzej grada Zagreba

 • Velika tvornica riječi
   
  5+

  A. de Lestrade/B. Margetić

  VELIKA TVORNICA RIJEČI

  Dječak Fileas živi u zemlji u kojoj se riječi kupuju. Ponekad se love mrežicama za leptire, bacaju se po smetlištu pa tamo ponekad možeš naići i na neku lijepu, odbačenu riječ. Fileas je zaljubljen u Silvu i htio bi joj iskazati svoju ljubav, no za takve posebne, velike i lijepe riječi, on nema novaca. Takve riječi mogu koristiti samo bogati, a oni se pak njima razbacuju. Ostali svoje osjećaje pokazuju pogledom, djelima, smiješkom. Ili nekim običnim riječima, ali jako posebno i pažljivo izgovorenima. Hoće li Silva prepoznati njegovu namjeru ili će odabrati dječaka koji za sve velike riječi ima novaca? 

   

  Premijera: 2. prosinca 2021. godine 

 • Ninabu
   
  0+

  Irma Unušić

  NINABU

  Ninabu je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane „događaj i mjesto“ inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti.
  Ovaj inovativni interdisciplinarni plesno-kazališni projekt namijenjen za najmlađu publiku, bebe od 3 do 18 mjeseci i njihove odrasle
  Ninabu je sigurno mjesto za bivanje u trenutku.
  Ninabu je poseban.
  Ninabu je običan i u tome je poseban.
  Ninabu otkriva ono najmočnije u nama.
  Ako Vam je beba gladna - dođite.
  Ako beba spava - dođite.
  Ako je beba živahna - dođite.
  Ako je beba nesigurna - dođite. 
  Dođite kako god i u kakvom god raspoloženju, Ninabu je siguran i otvoren za sve!
  praizvedba: 9. listopada 2021. - Kliker festival, Varaždin
  zagrebačka premijera: 17. listopada 2021. 
NA VRH