Za Djecu

Za Djecu

Premijere

 • Plačko
   
  3+

  Kristina Gavran

  PLAČKO

  U našoj predstavi Plačko prolazi kroz nezaboravnu i uzbudljivu avanturu tijekom koje će upoznati profesoricu Suzić, stručnjakinju za plakanje, Krokodila koji će ga naučiti sve o krokodilskim suzama, Mudrog Luka koji kuha varivo s osjećajima te Oblaka koji će ga naučiti o onim najtežim, ali i najvažnijim suzama – suzama tužnicama.

  Predstava koja djeci progovara o suzama, emocijama i potiče razvoj emocionalne inteligencije bit će sigurno inspirativna, poučna i zabavna i za djecu i za roditelje.

  Predstava je namijenjena djeci od 3 do 8 godina. 

  Praizvedba: 23. listopada 2020.  

   

 • Sunce djever i Neva Nevičica
   
  8+

  Ivana Brlić-Mažuranić

  SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA

  Svima je poznata bajka Ivane Brlić-Mažuranić "Sunce djever i Neva Nevičica". No ovakvu verziju ove bajke još zasigurno niste vidjeli. 

  Uz čudesnu glazbu našeg fantastičnog pijanista Mateja Meštrovića,  nesvakidašnje rekvizite, i fantastičan ambijent koji pruža Muzej grada Zagreba, svima dobro poznata priča pretvorit će se u uzbudljivu, napetu avanturu u koji gledatelj ima priliku biti junak/junakinja i sudjelovati u radnji.

  Našu ćete Nevu, koju priča Buga Marija Šimić, slušati bez daha, nasmijat će vas, uzbuditi, a vjerujemo i promijeniti pogled na čitanje priča.

   

Reprize

 • Boje duge Priča o bojama
   
  1,5+

  Svetlana Patafta

  BOJE DUGE - PRIČA O BOJAMA

  Suradnja Male scene i Teatra Puna kuća

  Ovo je priča o bojama u kojoj je svaka boja kao ključ koji otključava priču o životu, odnosima, radostima, toleranciji, jedinstvenosti. Djeca na kraju predstave, ako to žele, mogu sudjelovati u interaktivnoj radionici na kojoj mogu primijeniti i izraziti sve ono što su upravo doživjeli. Dopustite da Vama i Vašoj djeci naša Priča oboji život. 

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 6 godina.

 • Priča o kotaču
   
  1,5+

  Ivica Šimić i Marjana Nola

  PRIČA O KOTAČU

  Kotač je prevladavajući oblik u svijetu koji nas okružuje: on je svugdje i u svemu. On sve pokreće i o njemu sve ovisi. Kotači, mali i veliki, glasni i tihi, glavni i pomoći, čak i jestivi skrivaju se svugdje oko nas. Putujte s našim kotačima, zabavite se i otkrijte sve tajne najvažnijeg ljudskog izuma!

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

  Praizvedba: 5. studenog 2003.

 • Priča o oblaku
   
  1,5+

  Roberto Frabetti i Ivica Šimić

  PRIČA O OBLAKU

  Na svome putu svijetom, oblak susreće dječaka koji se igra na livadi. Polako ga obujmi, podigne u zrak i povede na put...

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

 • Priča o svjetlu
   
  1,5+

  Ivica Šimić

  PRIČA O SVJETLU

  Predstava uvodi publiku u magičan svijet svjetlosti. Uz prelijepu interaktivnu scenografiju koja očarava sve, od najmanjih do najstarijih u našoj publici, pripovjedač priča predivnu priču o svjetlu, ali i o ljubavi, prijateljstvu, životu i onim bubama koje svi imamo u glavi. Pogledajte Priču o svjetlu i iz kazališta izađite osvjetljeni. 

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 6. ožujka 2010.

 • Priča o vodi
   
  1,5+

  Jelena Vukmirica Makovičić i Marko Makovičić

  PRIČA O VODI

  Voda je prvi element s kojim se djeca susreću, još u utrobi. Voda je dio nas, voda donosi život, voda je čudesna, tajnovita, zabavna. U ovoj neverbalnoj predstavi igramo se s vodom, ona je partner u igri, predmet igre i njen voditelj. Djeca zajedno s glumcem/glumicom istražuju sve čari vode, a na kraju predstave, ukoliko to žele, dolaze izravno s njom u kontakt i aktivno se priključuju našoj igri. 

  U suradnji s kazalištem Act-Lab logo

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 3. studenog 2011.

 • Priča o velikom i malom
   
  1,5+

  Kristina Gavran

  PRIČA O VELIKOM I MALOM

  U svijetu veličina koji me okružuje gdje se nalazim ja? Jesam li velik ili malen? Mogu li u isto vrijeme biti oboje? Zašto je nekad dobro biti malen, a ponekad i biti velik? I na kraju... mogu li veliki i mali biti prijatelji?

  Ovo je priča u kojoj se upoznajemo s veličinama, oblicima i brojevima, te otkrivamo kako je prijateljstvo između velikih i malih moguće.

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše. 

  Praizvedba: 7. rujna 2017.

 • Iglica
   
  4+

  Lana Šarić

  IGLICA

  Iglica je posebna. Rođena je sa iglicama zabodenima po cijelom tijelu. I iako ona to ne može razumijeti zašto, okolina nikako ne može prihvatiti nekoga toliko...drugačijeg! Pa ona bode!

  Je li moguće da ona može i nešto više, a ne samo bosti? Mogu li drugi ipak prihvatiti nekoga toliko "neobičnog"? Naša Iglica je uvjerena da mogu i dat će sve od sebe da to i postigne! 

  Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše. 

  Praizvedba: 31. siječnja 2013.

 • Čudak Šumek
   
  4+

  Ivana Francišković Olrom

  ČUDAK ŠUMEK

  Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i inspirativnoj predstavi nastaloj prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom i ilustratorice Gordane Ivković.

  Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše. 

  Zagrebačka premijera održala se 6. rujna 2018. u Maloj sceni.

 • Muka malog vuka
   
  5+

  Renato Baretić, Davor Šunk i Bruno Margetić

  MUKA MALOG VUKA

  O vuku se u mnogim pričama ružno piše, no ovaj Vučko sasvim drugačije diše. Vučko ne želi biti kao svoji preci, strašan i opasan. Obećaje da on nikada neće postati zvijer i da se o njemu neće pisati, ni pričati jezive priče. No, hoće li moći održati obećanje?

  Predstava je namijenjena djeci od 5 godina naviše. 

  Praizvedba: 2. ožujka 2017.

 • pazi.mazi.voli.
  pazi.mazi.voli.
  5+

  Dina Vukelić i Nina Horvat

  PAZI.MAZI.VOLI.

  Ovo je priča o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima. Kroz priču nas iz svoje perspektive vodi Čupko, pas lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. 

  Predstava je namijenjena djeci od 5 godina naviše. 

  Praizvedba: 19. svibnja 2017.

 • Crna Petra
   
  6+

  Lana Šarić

  CRNA PETRA

  Neverbalna predstava kroz dvije klaunovske osobnosti utjelovljuje odnos djece prema svijetu kojim sve više upravlja tehnologija. Uzbudljiva i prepuna mogućnosti, virtualnost ih uvlači u različite uloge i situacije o kojima nikada nisu ni sanjale. No je li sve tako divno u tom virtualnom svijetu?

  Predstava je namijenjena djeci od 6 godina naviše. 

  Praizvedba: 28. rujna 2016.

 • Leptirove pjesme
   
  7+

  Buga Marija Šimić

  LEPTIROVE PJESME

  Odlasci. Svi smo ih proživjeli, u većoj ili manjoj mjeri i utjecali su na razvoj našeg života. Možeš li se vratiti kad odeš, što se dogodi kad ostaviš sve poznato i kreneš u nepoznato, mogu li prijateljstva ostati bez obzira na sve? Leptirove pjesme pričaju svima poznatu priču, na ovaj ili onaj način, spajajući pjev i ples u neobičnu kombinaciju i ostavljajući dubok trag na svakom gledatelju.  

  Premijera: 24. siječnja 2019.

 • Priča o glasu
   
  1,5+

  Buga Marija Šimić i Morana Dolenc

  PRIČA O GLASU

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 godine naviše.

  Praizvedba: 5. rujna 2019.

 • Kraljevna na zrnu graška
   
  3+

  Ivica Šimić - Zvjezdana Ladika

  KRALJEVNA NA ZRNU GRAŠKA

  Kako drugačije proslaviti naš veliki trideseti rođendan, nego predstavom s kojom smo i započeli? Iako su Vitomira i Ivica daleko, sigurni smo da će naša "Kraljevna" i s novim, mladim snagama, među kojima je i njihova kći, Buga Marija Šimić, osvojiti srca malih i velikih koji dođu proslaviti s nama!

 • Pale sam na svijetu
   
  3+

  Jens Sigsgaard

  PALE SAM NA SVIJETU

  VEĆ 34. SEZONU ZAREDOM!

  Ivica Šimić uzima gitaru u ruke i već 34 godina priča poznatu priču o usamljenom dječaku Paletu, te nam poručuje koliko je važno živjeti u okruženju ljubavi i prijateljstva.

NA VRH