Velika tvornica riječi

Velika tvornica riječi

 
 • A. de Lestrade/B. Margetić
  Velika tvornica riječi

  5+
  Velika tvornica riječi

  Adaptacija slikovnice "“La grande fabrique de mots”  Agnès de Lestrade s ilustracijama Valerie Docampo 

  © Alice Editions, Brussels.

  Autor teksta i dramaturg: Bruno Margetić

  Redateljica: Morana Dolenc

  Scenografija i lutke: Morana Dolenc i Drago Dolenc

  Skladatelj: Borna Erceg

  Kostimografkinja: Dubravka Skvrce

  Producentica: Buga Marija Šimić

  asistentica produkcije: Vanesa Petrac

  dizajn plakata: Ana Goja

   

  Igraju:

  Velika tvornica riječi (Fileasova priča): Nikola Radoš i Josipa Bilić / Buga Marija Šimić

  Riječi velikih tvornica (Silvina priča): Katarina Arbanas i Matic Zakonjšek

  Tvornica velikih riječi (Oskarova priča): Nikola Radoš i Buga Marija Šimić / Josipa Bilić

  Za klavirom: Mo. Simon Dešpalj/ Ana Dadić

   

  Dječak Fileas živi u zemlji u kojoj se riječi kupuju. Ponekad se love mrežicama za leptire, bacaju se po smetlištu pa tamo ponekad možeš naići i na neku lijepu, odbačenu riječ. Fileas je zaljubljen u Silvu i htio bi joj iskazati svoju ljubav, no za takve posebne, velike i lijepe riječi, on nema novaca. Takve riječi mogu koristiti samo bogati, a oni se pak njima razbacuju. Ostali svoje osjećaje pokazuju pogledom, djelima, smiješkom. Ili nekim običnim riječima, ali jako posebno i pažljivo izgovorenima. Hoće li Silva prepoznati njegovu namjeru ili će odabrati dječaka koji za sve velike riječi ima novaca?

  Ovo je kratka radnja slikovnice "Velika tvornica riječi" na temelju koje nastaje nova predstava kazališta Mala scena!

  Naša predstava spaja glazbenu, lutkarsku i dramsku umjetnost u posebnoj kazališnoj avanturi kakvu još niste vidjeli: Ova je predstava zapravo 3 predstave u jednoj!

  Istu priču možete pogledati iz perspektive Fieleasa, Oskara ili Silve te na taj način vidjeti kako svaka priča ima više strana i kako je važno u svakoj situaciji uzeti u obzir i onu drugu osobu i njihovu priču! Možete odabrati i samo jednu od priča, ili pogledati sve 3!

  Predstava ističe ljepotu jezika te njihovu snagu i povezanost sa našim unutarnjim emocionalnim svijetom - ovisno o tome kakve riječi koristimo i kako ih izgovorimo, možemo druge povrijediti, usrećiti, s njima se povezati ili prekinuti odnose. Uz to, predstava progovara i o konzumerizmu, nježnosti,ljubavi, željama i hrabrosti da pokušamo nešto čega se bojimo i ne dopustimo da nas strah sputava.

  Ova divna priča ispunjena magičnom glazbom Borne Ercega u režiji fantastične Morane Dolenc bit će jedno posebno kazališno iskustvo za cijelu obitelj koje se ne zaboravlja!

  U adventsko vrijeme nakon predstave djeci će poklone dijeliti Sv. Nikola/Djed Mraz, a i nudimo Vam i posebnu - Veliku pretplatu! Po posebnoj cijeni možete pogledati sve tri predstave tijekom cijelog prosinca! Za više informacija o Velikoj pretplati možete nam pisati na info@mala-scena.hr 

  Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše. 

  Cijena ulaznice: 7 EUR (52,74 kuna)

  Cijena ulaznice za grupe veće od 20 osoba: 6 EUR (45,21 kuna)

  *fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kuna

   

   

  Adaptation of the album “La grande fabrique de mots” written by Agnès de Lestrade and illustrated by Valeria Docampo © Alice Editions, Brussels.

  Buga Marija Šimić i Josipa Bilić dobitnice su nagrade za najbolju žensku ulogu na 8. FEDU Festivalu u Bosni i Hercegovini! 

   

 
NA VRH