Priča o oblaku

Priča o oblaku

 
 • Roberto Frabetti i Ivica Šimić
  Priča o oblaku

  1,5+
  Priča o oblaku

  Režirao: Ivica Šimić
  Scenu i lutke izradili: Dunja Niemčić, Anina Lasta, Robert Budor, Valentina Supanz Marinić i Neda Vuković
  Fotografkinja: Irena Sinković

  Izvodi: Ivica ŠimićBuga Marija Šimić

  Priča o oblaku, Priča o kotaču, Priča o svjetluPriča o vodi, Priča o zvukuBoje duge - Priča o bojama i Priča o glasu jedine su predstave u Hrvatskoj namijenjene djeci mlađoj od 2 godine. Ovim predstavama dokazujemo da je kazalište za najmanju publiku ne samo moguće, nego i potrebno. Mala djeca još u potpunosti ne razumiju, ali itekako osjećaju ljepotu slika i riječi kojima im pripovijedamo o svijetu oko njih. Na taj način usađujemo u njih estetske vrijednsoti za cijeli život, a posredno i podsvjesno pomažemo im razumjeti svijet koji ih okružuje.

  Na svome putu svijetom, oblak susreće dječaka koji se igra na livadi. Polako ga obujmi, podigne u zrak i povede na put... Ovom poetičnom pričom o oblaku koji putuje i svojim putovanjem djeci pokazuje svijet pokušat ćemo još jednom pokazati svu snagu umjetničkoga kazališta. U pet kofera smjestit ćemo cijeli svijet - pustinje i prašume, livade i gorja, mora i rijeke. Donijet ćemo ga na scenu i ispričati djeci jednu veliku priču o životu koji nas okružuje, i to čistom igrom i vizualnim senzacijama.

  Predstava je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

  Predstava traje 35 minuta.

   

  Cijena ulaznice: 40 kuna (5,31 EUR)

  Cijena ulaznice za grupe veće od 80 osoba: 35 kuna (4,65 EUR)

  *fiksni tečaj konverzije 1 EUR=7,53450 kuna

   


  NAGRADE

  Predstava PRIČA O OBLAKU dobila je nagradu kao najbolja predstava, a Ivica Šimić kao najbolji glumac na 6. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade održanom u Čakovcu od 18-23. listopada 2003. u organizaciji Hrvatskog centra ASSITEJ.

  • Najbolja predstava u cjelini: PRIČA O OBLAKU Ivice Šimića u izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba

   Obrazloženje:
   Precizno osmišljen minimalizam svih segmenata predstave, usredotočenost na detalj i Šimićeva toplina pripovijedanja čine ovu predstavu izuzetnim kazališnim biserom koji bi ponosno mogao gostovati bilo gdje u svijetu. Osim toga, predstava se uspješno obraća djeci već od dvije godine starosti, što je prava rijetkost u kazalištu za djecu.
  • Najbolje glumačko ostvarenje u kategoriji muške uloge: Ivica Šimić za ulogu Pripovjedača u predstavi PRIČA O OBLAKU

   Obrazloženje:
   Rijetka je sposobnost glumca da isključivo pripovijedanjem stvara bogate scenske svjetove. Posjeduje je Ivica Šimić koji svojom toplinom i intimnošću glasa i pogleda uspijeva od jedne jednostavne priče učiniti pravu scensku čaroliju koja najmlađe na najsuptilniji način uvodi u kazalište.

  Predstava je 2003. dobila priznanje za scenografiju na Zagrebačkom salonu.

  Od 2010. godine predstava integralno igra i na engleskom jeziku.

  Od 2019. godne predstavu izvodi Buga Marija Šimić.

 
NA VRH