pazi.mazi.voli.

pazi.mazi.voli.

 
 • Dina Vukelić i Nina Horvat
  pazi.mazi.voli.

  5+
  pazi.mazi.voli.

  Autorica sinopsisa: Dina Vukelić

  Redateljica: Nora Krstulović 

  Autorica dramatizacije i dramaturginja: Nina Horvat

  Scenografija: SKROZ

  Kostimografkinja: Lucija Smolčec

  Skladatelj i oblikovatelj zvuka: Vedran Peternel

  Oblikovanje svjetla: SKROZ

  Likovno oblikovanje: Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović

  Fotografkinja: Morana Belančić

  Producentice: Tena Bosek, Mia Tomić i Jelena Vignjević

  Mentorica producenticama: Vitomira Lončar

  Savjetnici za pasja pitanja: Bowie, Luna i Tessa

  Savjetnik za lutkarska pitanja: Floki

  Savjetnik za dječja pitanja: Lovro Fukat

  Savjetnik za robotska pitanja: Stribor Rumboldt

  Hvala: Morana Dolenc i Drago Dolenc, Domagoj Klasić i Tena Novak Vincek

   

  Igraju: Vanja Ćirić - Lea, Aleksandra Demše - Čupko i Davor Kovač - Juraj

  Kroz priču nas iz svoje perspektive vodi Čupko, pas lutalica koji jednog dana upozna Juraja i Leu i okrene im život naglavačke. Zaigrani brat i sestra uz Čupkovu će pomoć shvatiti da životinje nisu igračke i naučiti mnogo o prijateljstvu, odgovornosti, pravilnom češkanju i bacanju loptica.

  Što sve treba imati na umu prije no što odlučite nabaviti kućnog ljubimca, zašto je bolje udomiti, a ne kupiti psa, kakve obaveze i kakve radosti donosi briga o životinjama, tko je koga izdresirao - pas ljude ili ljudi njega, te koja je veza između zaigranih pasa i pisanja zadaće samo su neka od pitanja na koja odgovore kroz predstavu pokušavaju pronaći Juraj i Lea.

  Predstava "pazi.mazi.voli." govori o važnosti odgovornog odnosa djece prema kućnim ljubimcima.

  O sponzoru predstave

   Purina logoKućni ljubimci i njihovi vlasnici stvaraju posebnu vezu. Takav odnos je iznimno važan za djecu koja su često zdravija i sretnija ako žive u obitelji s kućnim ljubimcem*. Bez obzira radi li se o odrastanju uz psa, macu ili ribicu, djeca također usvajaju razne oblike ponašanja, stoga je iznimno važno da od malih nogu nauče biti odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca.

  PURINA je vodeća svjetska kompanija koja uz vrhunsku prehranu i stručne savjete brine o zdravlju i dobrobiti kućnih ljubimaca kako bi oni što duže bili uz nas.

  Kroz uključivanje u dugoročne društveno odgovorne projekte, PURINA ide i korak dalje od same prehrane te je Malu scenu prepoznala kao idealnog partnera u educiranja sadašnjih i budućih vlasnika o odgovornom ponašanju. Predstava "pazi.mazi.voli." pridonosi jačanju svijesti kod djece o brojnim prednostima suživota s kućnim ljubimcima, kao što su učenje izražavanja emocija, jačanje suosjećanja i osjećaja odgovornosti koji će ih pratiti tokom cijelog života.

  *izvor: Westgarth, C. et al (2010). Family pet ownership during childhood: Findings from a UK birth cohort and implications for public health research. International Journal of Environmental Research and Public Health; 7(10):3704-29.

   

 
NA VRH