Kraljevna na zrnu graška

Kraljevna na zrnu graška

 
 • Ivica Šimić - Zvjezdana Ladika
  Kraljevna na zrnu graška

  3+
  Kraljevna na zrnu graška

  Kraljevna na zrnu graška vraća se u Malu scenu!

  Kad su Vitomira i Ivica prije više od 30 godina započinjali rad na predstavi Pričalo i Malena, željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Iz te predstave rodila se Mala scena, a s vremenom je Pričalo i Malena postala Kraljevna na zrnu graška.

  Kraljevnu su Vitomira i Ivica odigrali tisuće puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave. Ona ne samo da je stvorila naše kazalište, nego je odredila i njegovu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika.

  Za naš 30. rođendan ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vraća se u novom ruhu našoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati! 

  Osim novog ruha predstava dobiva i novu postavu! Ulogu Malene preuzet će od Vitomire Lončar njezina kći - Buga Marija Šimić: "Ovu predstavu izvela sam milijun puta u svojoj sobi, sa prijateljicom Hanom u autu, iza scene dok su mama i tata igrali - ne mogu dočekati da je odigram i za pravo, na sceni!" 

  Proslava 30. rođendana Male scene održat će se 6. prosinca u 12 sati.

 
NA VRH