Iglica

Iglica

 
 • Lana Šarić
  Iglica

  4+
  Iglica

  Redatelj: Ivica Šimić
  Pomoćnica režije: Iva Peter Dragan
  Scenografkinja: Dinka Jeričević
  Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
  Skladatelj: Igor Karlić
  Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
  Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
  Fotografkinja: Ana Šesto
  Producentica: Vitomira Lončar

  Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba.

  Igraju: Nikolina MajdakIva Peter Dragan, Christian Peter / Aleksandar Đikić

  Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja - bode.

  U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.

  U svijetu u kojem živimo često susrećemo "neobične" ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u "naš" svijet.

  Iglica šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

  Predstava je namijenjena djeci od 4 godine naviše.

  Predstava traje 40 minuta.

  Cijena ulaznice: 35 kn za slobodnu prodaju, 30 kn za grupe od najmanje 20 osoba.

  NAGRADE

  2013. godine Iglica je bila u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ u Čakovcu s kojeg se vraćamo s dvije nagrade! Nikolina Majdak proglašena je najboljom glumicom, a za kostimografiju nagradu je dobila Mirjana Zagorec! Čestitamo djevojkama! Jako smo sretni i ponosni!

 
NA VRH