Veliki kazališni događaj

Veliki kazališni događaj

VELIKA TVORNICA RIJEČI U MALOJ SCENI!


Kada sam išla u osnovnu školu pisali smo puno sastavaka. Jednom mi je učiteljica rekla da su mi sastavci dobri, ali da u svakom sastavku spominjem svoju najbolju prijateljicu Hana Greta Matković pa da probam smisliti nekog novog lika u svojim pričama. 20 godina nakon, došli su neki novi likovi, ali i ova priča počinje baš s Hanom.
Hana i ja uvjerljivo i uvjereno odbijamo odrasti i čuvamo one male Hanu i Bugu. Nekako je to moja misija, potaknuti i druge na to. I dijelimo stvari, priče koje nas u tom podržavaju. Pa mi je tako Hana jednom pokazala slikovnicu "Velika tvornica riječi." Bila je to ljubav na prvo čitanje. Nosila sam je u sebi i mislila o njoj nekoliko godina. Svatko tko se sa ovom slikovnicom susretne - nosi ju zauvijek, srce ti od nje nekako naraste.
U međuvremenu u mom životu pojavila se Morana Dolenc. Koja me obara s nogu svojom kreativnom glavom i duhom i isto tako čuva ono divno dječje u sebi i svijetu. Pričale smo nešto u smijehu, u jednom trenutku puzzle su se posložile i samo sam ispalila - "imam našu novu predstavu". Prepričala sam slikovnicu Morani, a njen odgovor je bio - "kad počinjemo?"
Zatim se u priču ušetao Bruno Margetić. Koji je od nekoliko stranica slikovnice izmaštao svjetove, stihove zbog kojih su se suze miješaju sa smijehom. Pa se pojavio Nikola Radoš, čije transformacije inspiriraju glumicu, a očaravaju dijete u meni koje je se s njim ponovo zaljubljuje u kazalište. Katarina Arbanas, čija sama pojava "u sivilo dana unosi boju" kako kaže naša predstava. Josipa Bilić koja zagrije srce, Matic Zakonjsek zbog kojeg bole mišići od smijanja. Dubravka koja nas je umotala u šarenu fantaziju.
I kao trešnja na torti - u priču je utrčao Borna Erceg. Koji je napravio nemoguće i Brunine stihove obojao glazbom koja me ostavlja bez teksta. A to se događa rijetko. Onda možete zamisliti njenu snagu.
I tako je udahnut život. Dogodila se čarolija kazališta i Fileas, Silva i Oskar prestali su biti dvodimenizonalni likovi u knjizi, obrisi priče i postali dio kazališne povijesti. Fileas, Silva i Oskar priuštit će vam kazališni doživljaj koji se ne zaboravlja.
Ono što smo stvorili za vas nešto je što niste nikada doživjeli. Odgovorno to tvrdim. Tri predstave koje pričaju istu priču. Tri različite perspektive. Možete pogledati svaku zasebno, a možete pogledati i sve tri tijekom prosinca.
Malo se odmaknite od sivila, teških tema i uplivajte sa svojom djecom u svijet boja, glazbe, ljubavi i dođite u zemlju Velike tvornice riječi! Garantiram vam, ovo kazališno iskustvo je najbolji lijek!
Ovdje: http://mala-scena.hr/home/program.aspx možete rezervirati i ulaznice za sve izvedbe tijekom adventa nakon kojih nakon predstave dolazi i Sv. Nikola/ Djed Mraz!
Tko je spreman za kazališno - božićnu čaroliju?
Vidimo se
Vaša,
Uzbuđena i presretna - Buga
foto: Mirko Cvjetko

 

NA VRH