Mekovec i Todorević nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta!

Mekovec i Todorević nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta!

Nove nominacije za NGH!

Na konferenciji za novinare u Hrvatskom društvu dramskih umjetnika objavljene su nominacije za 25. Nagradu hrvatskog glumišta među kojima su nominirane i naše dvije operne pjevačice - Valentina Mekovec i Aleksandra Todorović u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - OPERA.

Valentina Mekovec nominirana je za ulogu Vespette u operi "Pimpinone" Georga Philippa Telemanna u režiji Frane Marije Vranković, pod glazbenim vodstvom i klavirskom pratnjom Ivana Pernickog, u produkciji Male scene i dubrovačke udruge Sve ostalo je glazba.

Aleksandra Todorović nominirana je za ulogu Amelije u operi "Amelija ide na ples" Gian Carla Menottija pod dirigentskim vodstvom Ante Sladoljeva, u režiji Frane Marije Vranković, u produkciji Male scene i Scene Gorica.

Bravo ekipe i bravo Valentina i Aleksandra, navijamo za vas!

Stefanu Surianu prošle je godine dodijeljena Nagrada hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina i operetu "Momci na brod", dok smo za četiri glazbeno-scenska djela, u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, dobili šest Rektorovih nagrada.

Čestitamo svim nominiranima, a imena nagrađenih saznat ćemo na dodjeli koja će se održati 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan prijenos na HRT-u.

 

NA VRH