Valentina Mekovec

Valentina Mekovec

Valentina Mekovec

Valentina Mekovec

VALENTINA MEKOVEC rođena je 1993. godine u Koprivnici.

Od malih nogu gaji ljubav prema glazbi. Prepoznavši talent u svome djetetu, roditelji je 2002. godine upisuju u osnovnu glazbenu školu Albetra Štrige u Križevcima s glavnim predmetom violine u klasi prof. Dijane Komazin.

2008. godine završava osnovno obrazovanje, te iste godine upisuje srednju glazbenu školu Alberta Štrige smjer violina i solo pjevanje.

Solo pjevanje je upisala u klasi prof.Arijane Marić - Gigliani i nakon dvije godine učenja postalo joj je jasno da želi postati glazbenik pjevač.

Mentorstvom prof. Marić - Gigliani osvaja mnoge nagrade. 2010. godine u sastavu trija osvaja treću nagradu, a godinu kasnije također u sastavu trija, osvaja drugu nagradu na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji.

Kao solist, 2011. godine osvaja drugu nagradu na regionalnom natjecanju u Samoboru. Iste godine, sudjeluje na međunarodnom natjecanju "Petar Konjović" u Beogradu i osvaja drugu nagradu. U ožujku 2012. godine sudjelovala je na međunarodnom natjecanju "Bruna Špiler" u Herceg Novom i kao najmlađi natjecatelj osvojila je treću nagradu. Također, iste godine sudjelovala je na međunarodnom natjecanju mladih glazbenika "Lions Grad Prix" u Rijeci i osvojila je specijalnu nagradu, nastup sa kvartetom Rucner u koncertnoj dvorani  Hrvatskog glazbenog zavoda.

Nakon završene srednje škole, 2012. godine upisuje Muzičku akademiju Sveučilišta u Zagrebu, smjer pjevanje, u klasi profesorice Martine Gojčete - Silić.

2013.godine osvaja prvu nagradu na međunarodnom natjecanju "Lav Mirski" u Osijeku. S velikim interesom sudjelovala je na brojnim seminarima kod priznatih domaćih i svjetskih profesora (S. Stanislav - Bujanović, M. Penzar, G. Surian, G. Zeller, M. Behrends).

U ožujku 2014. godine nominirana je za Mladog pjevača godine 2014. godine, te osvaja Nagradu publike.

Aktivno svojim solističkim djelovanjem sudjeluje u Hrvatskom pjevačkom društvu Kalnik, te 2010. i 2011. godine sudjeluje na Državnom natjecanju zborova u Novigradu Istarskom.

Rad na predstavi "Momci na brod" prva je Valentinina suradnja s kazalište Mala scena.

 

NA VRH