Mirjana Zagorec

Mirjana Zagorec

Mirjana Zagorec

Mirjana Zagorec

Rođena je 1965. godine u Zagrebu, gdje je diplomirala smjer dizajna odjeće na tehnološkom fakultetu.

Kostimografijom se bavi od 1987. godine. Među njezina značajnija kostimografska rješenja ostvarena u drugim kazalištima valja ubrojiti kostime za predstave "Magic & Loss" i "Veliki meštar sviju hulja" (ZKM), "Duhi", "Život je san" i "Raspra" (HNK Rijeka), "Ima zločina i zločina" (HNK Osijek), lutkarsku predstavu "Djevojčica sa žigicama" Dječjeg kazališta Osijek i "Buba u uhu", "Budala za večeru" i "Čaruga" (GK Komedija).

Dobitnica je Marulove nagrade za kostimografiju predstave "Adam i Eva - Hrvatska rapsodija" (1997.) te za predstave "Hasanaga" (HNK Zagreb) i "Nemoćnik u pameti" (Komedija) za 2000. godinu.

U Maloj sceni izradila je kostime za predstave PARSIFAL, IFIGENIJA, KAKO ŽIVI ANTUNTUNRock'n'roll za DVA MIŠA i IGLICA za koju je 2013. u službenoj konkurenciji festivala ASSITEJ-a u Čakovcu dobila nagradu za kostimografiju.

Obrazloženje žirija: "Jednostavni, dovitljivi, a estetski profinjeni kostimi u predstavi "Iglica" graditelji su svijeta u kojem stanuje ova priča. Oni od samog početka razigravaju maštu da bi transformacijom dobili rekvizitna  svojstva I tako postali dio glumačke igre i redateljskih rješenja."


S Ivicom Šimićem surađivala je na predstavi "Dug put kući" u kazalištu Virovitica 2005.

NA VRH