Mirjam Krajina

Mirjam Krajina

Mirjam Krajina

Mirjam Krajina

Rođena je 18. kolovoza 1993. godine u Zagrebu.
Nakon završene osnovne škole u Zagrebu upisuje VIII. Gimnaziju Tituša Brezovačkog i glazbenu školu Blagoje Bersa, smjer klavir. Godine 2012. maturira u gimnaziji i srednjoj glazbenoj školi te upisuje Tekstilno- tehnološki fakultet u Zagrebu gdje 2015. godine završava preddiplomski studij modnog dizajna i upisuje diplomski studij kostimografije.

Godine 2013. dobitnica je Dreft Next Generation natjecanja i stipendije za najbolje mlade dizajnere. 2014. godine predstavlja modne kolekcije pod brendom Kralj&Krajina na Dreft Fashion Week- u Zagreb i Fashion Week-u Zagreb te 2015. godine na FASHION.HR- u.

Tijekom studija kostimografije počinje sudjelovati i raditi na kazališnim i filmskim projektima gdje je 2016.godine radi kao garderobijer na seriji Crno-bijeli svijet  (redatelj: Goran Kulenović), te kao asistent kostimografa ma kratkometražnom filmu „Siguran let“(redatelj: Aldo Tardozzi) i kao kostimograf na projektu Akademije dramskih umjetnosti, kratkometražnom filmu „Izlet“, također surađuje sa kostimografkinjom Marijom Šarić-Ban na predstavi Vanja i Sonja i Maša i Picko(redateljica: Nina Kleflin) u kazalištu Komedija i sa kostimografkinjom Teom Bašić u kazalištu Mala scena kao asistent na predstavi „Crna Petra“ (redateljica: Lee Delong). Sudjeluje u zajedničkom projektu „Agrippina“ u HNK u Zagrebu, studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Muzičke akademije, Akademije dramskih umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti (redateljica: Dora Ruždjak Podolski) gdje dobiva Retkorovu nagradu za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca i timova za kostimografsku mapu „Agrippina“.

NA VRH