Klasja Habjan

Klasja Habjan

Klasja Habjan

Klasja Habjan

Klasja Habjan

Mail: habjanklasja@gmail.com

Datum rođenja: 23.01.1993.

Državljanstvo: Hrvatsko

Fakultet: Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer: Vizualne komunikacije

Srednja škola: Prva gimnazija u Zagrebu

2015.

Oblikovanje kataloga za fotografsku izložbu Damira Perinića u Splitu.

Oblikovanje plakata, kataloga i web materijala za festival Europske kratke priče pod temom "Amerike" (u suradnji sa Stanislavom Habjanom).

Oblikovanje ilustracije za kalendar "Neka druga nova godina" koji je rezultat grupne umjetničke suradnje. Također, oblikovanje ilustracije za naslovnicu Acro rokovnika.

Studentski projekt, Carevo novo ruho, izložen je na DA festivalu u Zagrebu i objavljen na Vizkulturi, portalu za vizualnu umjetnost i kulturu, u kategoriji najboljih studentskih radova. (http://vizkultura.hr/slikovnica-carevo-novo-ruho/)

Godišnja nagrada Studija dizajna za projekt "Od(blok)iraj za crtanje, pisanje i istraživanje", blok sa eksperimentalnim zadacima za razvijanje kreativnosti.

 

2014.

 

Redizajn ukupnog vizualnog identiteta Prve gimnazije i oblikovanje monografije povodom 160-te obljetnice škole.

Oblikovanje novina, plakata i web materijala za "Plan za bijeg", prvi radiofonijski ciklus malih izvedbi.

Oblikovanje knjige "Tri fotografa u muzeju - Muzej kao umjetnost",  urednice Markite Franulić u izdanju umjetničke radionice Petikat.

Prijelom i ilustracije za časopis "Kaos" članova Kluba studenata komparativne književnosti Filozofskog fakulteta (u suradnji s Zitom Nakić-Vojnović).

Prijelom slikovnice "Brzi Teo i Spora Naya", autorica Ivanke Blažević Kiš i Eme Bego u izdanju naklade Semafora.

Oblikovanje nagrade Hrvatskog novinarskog društva autorskom grafikom.

Ilustracija za bilježnicu "Matoš notes", predstavljena u sklopu 19. Dana Antuna Šoljana, kao novi proizvod radionice Petikat.

Sudjelovanje na Illustator Campusu u Puli kao dio izabranog tima, pod vodstvom profesora Svjetlana Junakovića. Također, sudjelovanje na "Radionici Umjetničkih knjiga - forma i/ili sadržaj" na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Započeta suradnja s kazalištem Mala Scena u Zagrebu. Oblikovanje programskih knjižica, plakata i pozivnica. Suradnja se protegla i na iduće sezone (u suradnji s Zitom Nakić-Vojnović).

Ambalaža za čokoladu "Nadalina" objavljena je na Vizkulturi, portalu za vizualnu umjetnost i kulturu, u kategoriji najboljih studentskih radova. (http://vizkultura.hr/ambalaza-nadalina/)

2013.

Sudjelovanje na "Radionici animiranog filma i crtanja na staklu" pod vodstvom Michaele Müller na kojoj je oblikovan jednominutni animirani film, "Lutalica". (http://vimeo.com/87137873)

Prva samostalna izložba (crtežima popraćena priča) pod nazivom "Pješčani grad" u galeriji Skale do Sunca, u Staroj Novalji na otoku Pagu.

Izlaganje fotografija na grupnoj fotografskoj izložbi "Staronovaljsko ljeto 13" u  galeriji Skale do Sunca, u Staroj Novalji na otoku Pagu.

Oblikovanje kazališnog plakata za predstavu "Šuma drvo skoro skroz" autora Nore Krstulović i Vedrana Peternela (u suradnji s Zitom Nakić-Vojnović).

2012.

U suradnji s umjetničkom radionicom Petikat oblikovanje umjetničkih i dizajnerskih projekata: izložbe "Dućan metafora", plakata za "Festival pjevačkih zborova 2013" , slikovnice "Pio i Pepe"…

Autorski kratki film "Paris" (3:35) premijerno prikazan u HDD galeriji u sklopu filmske večeri "Dućana metafora".

Oblikovanje vizualnog identiteta "Nagrade publike" portala teatra.hr (u suradnji s Zitom Nakić-Vojnović).

Volontiranje na Zgraf-u, međunarodnoj izložbi grafičkog dizajna i komunikacija.

Izlaganje studentskog plakata na "Magdaleni" - međunarodnom festivalu kreativnih komunikacija u Mariboru.

2011.

Izlaganje fotografija u sklopu "6. splitske tiramole" u Fotoklubu Split.

Sudjelovanje u performansu posvećenom "U.G. Poskok, Festival prvih" u klubu Močvara, u Zagrebu.

2008.

Kratki tekst pod nazivom "Crtež"  postaje dijelom grafičke mape "Lun" u izdanju umjetničke radionice Petikat.

2007.

Nagrada Udruge hrvatskih učitelja likovne izobrazbe te izlaganje pobjedničkog rada na likovnoj izložbi "Tradicija i suvremenost" u muzeju Mimara.

Klasji je rad na predstavi "Priča o zvuku" prva suradnja s kazalištem Mala scena.

NA VRH