Katarina Arbanas

Katarina Arbanas

Katarina Arbanas

Katarina Arbanas

 

Katarina Arbanas, glumica i lutkarica, diplomirala je na Studiju glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku 2013. godine.

Od 2008. do 2010. bila je dio ansambla instituta The Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards koji je nasljednik metode Jerzya Grotowskog (Fondazione Pontedera teatro, Italija).

Igrala je u projektima HNK -a Varaždin, Kazališta Mala scena Zagreb, Gradskog kazališta «Zorin dom» Karlovac, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku , Gradskog kazališta Joza Ivakić u Vinkovcima, Gavran Teatru, ZPC – u itd. u kojima je nastupila u preko 30 premjernih predstava, od toga u dvadesetak velikih ili glavnih uloga.

Od  2013. do 2018.  radila je kao asistentica na UAOS (Umjetnička akademija u Osijeku) primarno kao predavač na raznim kolegijima iz lutkarstva.

U kazalištu također djeluje i kao koreografkinja i spisateljica,  te je u kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu do sada postavljeno 5 njezinih autorskih tektova za djecu.

2014. režirala je lutkarski film Jan putuje, prvi hrvatski srednjemetražni lutkarski film.

 2015. godine sudjelovala je u osnivanju kazališta Gllugl u Varaždinu u kojemu i danas djeluje kao glumica, redateljica i spisateljica.

2019. godine dobiva Stasus slobognog umjetnika pri HZSU.

 

 

 

 

NA VRH