Helena Minić

Helena Minić

Helena Minić

Helena Minić

Rođena u Puli 8. ožujka 1979. Od šeste godine bavi se glumom, a trenutno je apsolventica u klasi profesora Miralema Zupčevića na sarajevskoj dramskoj akademiji. U Sarajevu prvi put i igra na filmu Remake u režiji Dine Mustafića.

Od 2002. aktivna je u kazališnom životu Hrvatske. Igrala je u Proslavi u režiji Snježane Banović i Grubijanima u režiji Joška Juvančića. U Maloj sceni igra u BRIJAČICAMA u režiji Tomislava Pavkovića i HENRIKU V u režiji Ivice Šimića (za koju je dobila Nagradu hrvatskog glumišta 2003. za žensku ulogu u predstavama za djecu i mlade)

Od 2002. godine članica je ansambla Kazališta Virovitica. Igrala je Mirandu u Oluji u režiji Ivice Šimića. U sezoni 2003./2004. za ulogu djevojčice Rive u predstavi Trg ratnika u režiji Dražena Ferenčine zajedno s kolegom Goranom Košijem partnerom iz iste predstave osvojila je glavnu glumačku nagradu na Festivalu ASSITEJ 2004. u Čakovcu, a predstava je nagrađena i kao najbolja predstava u cjelini. Na Danima satire 2006. nagrađena je kao najbolja mlada glumica za ulogu Donne u Kvetchu u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji Kazališta Virovitica i DK Gavella.

Sveopću popularnost stekla je ulogama u TV serijama Ljubav u zaleđu i Obični ljudi.

NA VRH