Gea Gojak

Gea Gojak

Gea Gojak

Gea Gojak

Rođena je 1. studenoga 1987. godine u Puli gdje je tijekom cijelog osnovnog i srednjoškolskog  obrazovanja pri Istarskom narodnom kazalištu Pula bila aktivnom članicom Dramskoga studija. Za vrijeme dugogodišnjeg članstva sudjelovala je u mnogobrojnim ostvarenjima te kulturne institucije te i u mnogobrojnim radionicama MKFM-a (Međunarodni kazališni festival mladih).

Nakon završene Srednje umjetničke škole 2006. godine, smjer kiparstvo, upisala je Umjetničku akademiju Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, smjer glume i lutkarstva.

Tijekom studija sudjelovala je na Marulićevim danima u Splitu te na 13. reviji Lutkarskog festivala SLUK u Rijeci spredstavom Federica Garcie Lorce Don Cristobal.

Preddiplomski studij završila je 2009. godine s odličnim uspjehom, napravivši dvije samostalne diplomske predstave: A.P. Čehov: Život u upitnicima i uskličnicima pod mentorstvom doc. Željka Vukmirice, te predstavu Groblje krijesnica Akiya Nosake, pod mentorstvom profesora lutkarstva Braneta Vižintina.

U Osijeku je stekla zvanje sveučilišne prvostupnice Glume i lutkarstva, nakon čega u Novom Sadu upisuje MA studij glume u klasi prof. Jasne Đuričić gdje je trenutačno apsolventica.

Tijekom školovanja u Novom Sadu igrala je u predstavama: Jim Cartwright Put u režiji Borisa Isakovića, Peter Handke Psovanje publike, W. Shakespeare Richard III u režiji Ljubiše Ristića i Veliki Brat u režiji Filipa Gajića.

Sudjelovala je u predstavi A. P. Čehova Galeb, koju je u Srpskom Narodnom Pozorištu režirao Tomi Janežić.

Uloga u Ružičastoj sanjarici Geina je prva suradnja s Malom scenom. Upravo za tu ulogu nominirana je za Nagradu hrvatskog glumišta 2012. u kategoriji najbolje ženske uloge u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež.

NA VRH