Dražen Bratulić

Dražen Bratulić

Dražen Bratulić

Dražen Bratulić

Rođen 1971. u Pazinu. Diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Od 2002. godine u statusu je samostalnog umjetnika. Zapaženije uloge ostvario je kao Poncije Pilat u rock operi Jesus Christ Superstar, Amos Hart u Chicagu, Malcolm McGregor u Skidajte se do kraja (GK «Komedija», Zagreb); Cervantes/Don Quijote u Čovjeku iz Manche (HNK Osijek); Puba/Fabriczy u Fritzspielu, Vernon u Zbrci (Epilog teatar, Zagreb), Pavle/otac/Rudi/Denis u Sve o muškarcima (teatar «Gavran», Zagreb), Stari u Stolicama (INK, Pula), te Meštar ceremonije u Čokoladi (GK «Trešnja», Zagreb)

Glas mu često možete čuti u animiranim filmovima (Kralj lavova, Pepeljuga, Aladdin, 101 Dalmatinac, Mala sirena, Auti, Obitelj Robinson, Mačak u šeširu, Charlotteina mreža, Shrek, Tko je smjestio Crvenkapici, Preko ograde, Madagaskar, Ulica Sezam,...), a manje je uloge ostvario i u filmovima Duga mračna noć, La Femme Musketeer, Dva igrača s klupe, Kradljivac uspomena i Tri priče o nespavanju.

Uloga Jima u predstavi HUMBLE BOY bila je njegova prva suradnja s kazalištem "Mala scena" koju nastavlja ulogama u predstavama IFIGENIJA, KRALJ A i VANDA.

NA VRH