Ana Ćorić

Ana Ćorić

Ana Čorić

Ana Ćorić

 

Ana Čorić rođena je 1988. godine u Rijeci. Studij glazbene pedagogije završava 2012. godine na Odsjeku za glazbenu pedagogiju Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, gdje danas i radi. Studentica je Poslijediplomskog doktorskog studija pedagogije pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u sklopu kojeg se bavi otvaranjem visokoškolskih glazbenih institucija prema zajednici. Područja kojima se aktivno bavi u znanstvenom, pedagoškom i umjetničkom radu vezana su uz glazbu, pedagogiju i društvo, a to su: skupno muziciranje, community music, interdisciplinarnost, profesionalni identitet glazbenika-pedagoga, rad s mladima, umjetničko građanstvo i civilna misija muzičke akademije.

Iako je kao glazbena pedagoginja inicijalno obrazovanje stekla u svijetu klasične glazbe, često voli otputovati i u svijet popularne i tradicijske glazbe. Znatiželja za dobrim zvukom i radom s mladima, dovela ju je do Ethno kampova za mlade u kojima već nekoliko godina sudjeluje kao izvođačica, pedagoginja i istraživačica (pri International Centre for Community Music, York St John University, UK). Pored toga, uključena je i u nekoliko projekata renomirane međunarodne organizacije Association Européene des Conservatioires, Académies de Musique et Musikhochschulen - AEC), a u posljednjih je pet godina održala 25 međunarodnih izlaganja u Europi te se aktivno usavršavala na području tijela i glasa, visokoškolske pedagogije, rada s mladima, zborskog muziciranja i tradicijske glazbe.

Nakon desetogodišnjeg glazbeno-pedagoškog rada na svim formalnim razinama obrazovnog sustava, uz rad na Akademiji posvećuje se i radu s djecom u neformalnim glazbenim kontekstima učenja, stoga organizira i izvodi community music aktivnosti u suradnji sa udrugama civilnog društva, koje povezuju književnost, storytelling i glazbu. Jedan od takvih programa nastao u suradnji s udrugom Smiješak za sve su Note ljubavi, ciklus interdisciplinarnih radionica čija je baza čitanje ozvučenih priča, koje su namijenjene primarno slijepoj i slabovidnoj djeci, kao i izvođenju u neuobičajenim prostorima poput dječjih knjižnica, zelenih površina, bolnica, i sl. Potencijal programa prepoznat je od strane Sveučilišta pa je tako u lipnju 2018. godine nagrađen Rektorovom nagradom za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.

Osim glazbeno-pedagoškog rada i rada u zajednici, njezin je put obilježio i višegodišnji rad s pjevačkim zborovima (ŽVS Čipkice, PZM Josip Kaplan, i dr.), kao i kreiranje glazbenih emisija u sklopu HRT-ovog Programa za djecu i mlade (Notica i Školski sat). U budućnosti joj je želja nastaviti graditi mostove između umjetnosti, pedagogije i znanstveno-istraživačkog rada, a time i mijenjati život zajednice u kojoj živi i djeluje na bolje.

 

NA VRH