Zašto baš ja

Zašto baš ja

 
 • Jacques S. Matthiessen
  Zašto baš ja?

  9+
  Zašto baš ja

  Zašto baš ja?

  Zašto baš ja? "Je interkulturalna predstava za djecu, mlade i odrasle o pojedinim osobama često tragikomična i fatalna ponašanja.
  Predstava je suradnja i koprodukciji između Passepartout kazališta proizvodnje / Danskoj i Male scene / Hrvatskoj, kao dio naše zajedničke želje i rada za promicanje međukulturnog razumijevanja i poštovanja.
  Zašto baš ja? osmišljen je kao kratke i duže sekvence, koje govore, zabavlja, plaši, naglašava, žaljenje i osmijehe na broj ljudskih fatalna i čovjeka uvijek nije primjereno ponašanje.
  Predstava je neverbalno i glazba, slike i fizički izraz će biti razvijena u uskoj suradnji te će biti glavni elementi priče - ruku pod ruku s humorom i poezije.

  'Tri mušketira' su odrasla i vode obične živote. Jednom godišnje sastaju se u mačevalačkom klubu i postaju dobri prijatelji i mušketiri kakvi su nekoć bili - u slavno doba svog djetinjstva.

  Problem je u tome što svaki od njih ima vrlo specifičnu osobnost, snove, sudbinu ili samo vrlo specifično, ne baš prikladno, ponašanje… kao i uvijek, pojavljuju se isti konflikti!

  Jedan od njih jednostavno mora pobijediti, drugi uvijek zezne stvari, treći uvijek ostalima ispravlja ono što rade i misle, jedan od njih samo želi biti leptir umjesto odraslog čovjeka, a drugi uvijek povrjeđuje ostale.
  Uglavnom, oni pronalaze put prema svom unutarnjem mušketiru - drže se zajedno, poštuju međusobne razlike i na kraju opraštaju jedan drugome.

  "Zašto baš ja?" je neverbalna predstava igrana u tragikomičnom, ozbiljnom i zabavnom univerzumu apsurdnih situacija i mjehurića intimnosti, nježnosti i podvala. Predstava ima i 'četvrti faktor' kroz atmosferičnu i prelijepu glazbu danskog kompozitora Clausa Carlsena.

   

   

  Ideja, dramaturgija i režija: Jacques S. Matthiessen

  Skladatelj: Claus Bo Carlsen

  Scenografi i oblikovatelji svjetla: Christian Q. Clausen i Petra Held

  Kostimografkinja: Hana Letica

  Koreografkinja: Marlene Smith

  Likovno oblikovanje: Daniel Seferian Spies

  Fotografkinja: Ana Šesto

   

  Glumci: Mirel Huskić, Jakov Gavran, Jan Novosel

   

  Produkcija: Vitomira Lončar/Mala Scena - Hrvatska, Karin Ahnfelt-Rønne/PTP - Danska i Landskrona Teater/Stad - Švedska

  Pomoćnica produkcije: Tatjana Lisac

   

  www.passepartout-theatre.com i www.mala.scena.hr

   

  Kontakti: Jacques ptp.jsm@gmail.com, Karin ptp.karin@gmail.com, Vitomira vjloncar@inet.hr

 
NA VRH