Godišnja doba

Godišnja doba

 
 • Ivica Šimić
  Godišnja doba

  3+
  Godišnja doba

  Igraju:

  Milica Manojlović i Petar Atanasoski

  glazbenica: Dunja Paprić ili Ivan Andrijević

  U našim smo se predstavama za najmlađu publiku uvijek bavili fenomenima koji okružuju djecu, upoznavali smo ih s materijalima ili objektima... U "Godišnjim dobima" pričamo djeci o ciklusu života koji se odvija u pravilnoj izmjeni godišnjih doba, o njihovim posebnostima i ljepotama. Poigravamo se i četirima elementima koja čine prirodu - zemlja, voda, zrak, vatra i iscrtavamo veliku sliku svijeta u kojem živimo. "Godišnja doba" je i predstava o ljubavi, o sastancima i rastancima.

  "Proljeće" - Priča o proljeću je priča o rađanju. Zemlja je majka životu, biljkama i životinjama, od nje sve počinje, rađa se i u nju se sve vraća. U njoj je sakriven život, ona je naše izvorište i naše odredište.

  "Ljeto" - Ljeto je vrijeme užarenog tla kojeg rashlađuje i poji voda što vrvi životom. Priča o ljetu je i priča o susretu na morskoj obali, o igri i početku ljubavi.

  "Jesen" - Jesen je vrijeme vjetra koji nosi uvelo lišće, vrijeme oblaka u kojima se smiruje ljetna igra, vrijeme zrelosti, plodova i početak sna.

  "Zima" - Priča o zimi je i priča o starosti, o čekanju zadnjeg poziva, o sjećanjima i sabiranju. No, zima je i obećanje novog ciklusa života koji spava ispod snijegom zavijenog svijeta.

  I kako predstava počinje, tako će i završiti - rađanjem novog života u cvijetu koji će ponoviti beskonačno kruženje ljubavi.

  Predstava traje 50 minuta.

 
NA VRH