ANA-i-MIA

ANA-i-MIA

 
 • A. Tomić i J. Kovačić
  Ana i Mia

  11+
  ANA-i-MIA

  režija: Anica Tomić
  dramaturgija: Jelena Kovačić
  scenografija i kostimografija: Anica Tomić i Jelena Kovačić
  glazba: Frano Đurović
  dizajn: Vladimir Končar

  fotografkinja: Ana Šesto
  producentica: Vitomira Lončar
  marketing i PR: Daniela Kos

  igraju: Nika Mišković i Mia Biondić

  Autorski projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić nastaje kao kazališna studija dviju gotovo sestrinskih bolesti, anoreksije i bulimije, dva izrazito teška i česta poremećaja u prehrani, problema koji zahvaća sve veći broj mladih. Pokušavajući se odmaknuti od paušalnih zaključaka o anoreksiji i bulimiji kao pubertetskim hirovima, predstava ih tretira kao čin krajnje autodestrukcije, situaciju životne ugroženosti i stanje teške tjelesne iscrpljenosti. Osnovna prizma scenskog događanja postaje motiv pokušaja izlječenja, odnosno pokušaja da se ponovno uspostavi kontrola nad vlastitim životom. Pokušaja je puno, svaki dan obećava novi početak, ali donosi novi poraz. Život s anoreksijom i bulimijom tako se pretvara u začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći bez pomoći drugog.

  Pričajući o anoreksiji i bulimiji, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoranciji i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrsni način stigmatizira.

  NAGRADE:

  • Nika Mišković dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu na 13. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu.
  • Na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta za 2010. Nika Mišković dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu u kategoriji "najbolja glumačka ostvarenja u lutkarskim predstavama ili predstvama za djecu i mladež". U istoj kategoriji bila je nominirana i Mia Biondić, a predstava u cjelini bila je nominirana za najbolju lutkarsku predstavu ili predstavu za djecu i mladež.
  • Jelena Kovačić i Anica Tomić nominirane su za nagradu Dubravko Dujšin za 2010. godinu
  • Na festivalu Mali Marulić koji se održavao u Splitu od 10. do 13. travnja 2011. Anica Tomić nagrađena je za najbolju režiju, a Mia Biondić i Nika Mišković za najbolje ženske uloge.
  • Na međunarodnom festivalu u Beogradu "Pozorište Zvezdarište" prestava je osvojila čak 4 nagrade - Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini, nagradu za najbolji tekst, a mlade glumice Nika Mišković i Mia Biondić osvojile su nagrade za najbolje ženske uloge.
  • Na 11. Naj, naj, naj festivalu Nika Mišković dobila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, Mia Biondić za najbolju žensku sporednu ulogu, a Jelena Kovačić i Anica Tomić nagradu za najbolji autorski projekt.

   

  Predstava više nije na programu.

  Sponzori:

  • Sponzori
  • Sponzori
  • Sponzori
   
 
NA VRH