Home

Home

 • "Huligan" od 8. ožujka u Maloj sceni

  Premijera Huligana

  Nakon "Slijepih ulica" i Kamenja,  predstava Huligan završni je dio trilogije koja se bavi problemom mladih u suvremenom društvu koji odlaze u devijantno ponašanje. Navijačke skupine postale su sociološki fenomen i nazivaju se «novim plemenima». Pripadnost pojedinoj navijačkoj skupini jača je od pripadnosti biološkoj obitelji. Huligan, Zrks završio je u popravnom domu za maloljetnike. Zrks je želio pripadati «ekipi». Zrks je mlad i devijantan. Izgleda arogantno i samodopadno. A zapravo? Zapravo je Zrks nesiguran. Zrks se skriva. Je li Zrks uistinu huligan i koji će put odrastanja morati prijeći, možete provjeriti u novoj predstavi Male scene namijenjenoj mladima od 12 godina naviše. Ovu zanimljivu, modernu i suvremenu temu obogaćuju i svima poznate pjesme Zaprešić boysa.

  «Huligana» igra sjajan mladi glumac Matija Šakoronja, a autorski tim predstave čine i redatelj Paško Vukasović, dramaturginja Marina Pejnović, kostimografkinja i suradnica za scenografiju Lucija Prstec Smolčec, suradnik za scenski govor Tomislav Rališ, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, autorice likovnog oblikovanja Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan te fotograf Mirko Cvjetko. Producentice predstave su Tena Bosek i Jelena Vignjević, a asistentica producenticama Dora Čiča.

  Premijera predstave Huligan bit će 8. ožujka u 19 sati, a ulaznice za prve reprize možete rezervirati online.

  Veselimo se novoj prepoznatljivo različitoj predstavi!

  Vijest objavljena 04.03.2019.

   
 • Leptirove pjesme

  Leptirove pjesme

  Buga i Una. Una i Buga.

  Una je imala točno 5 mjeseci kada je prvi puta došla u kazališnu garderobu. Mama ju je u Karlovcu dovela na predstavu Male scene u kojoj je igrala Bugina mama. A Buga je u trbuhu bila točno pet mjeseci. Una je jedva je znala sjediti, ali je gledala predstavu širom otvorenih očiju. I tako je prvi Unin susret s kazalištem bio – s Bugom na pozornici. U trbuhu, doduše, ali eto...

  Bugin prvi susret s kazalištem bio je baš kad se Una rodila. Život bez kazališta, Buga ne poznaje, a ne može ga ni zamisliti. 

  Una i Buga provele su djetinjstvo u istoj jasličkoj grupi, a nakon toga i u istoj vrtićkoj grupi. Osim zajedničkog cjelodnevnog druženja, povezivala ih je i zajednička ljubav prema kazalištu pa su gledale sve predstave koje su se mogle pogledati. 

  I rođendane su slavile uz kazališne predstave. 

  Buga je odmalena pokazivala interes za «biti na pozornici», dok je Una bila samozatajna.

  A onda, kako to već u životu biva, svaka je otišla na svoju stranu.

  Una se počela baviti plesom, ali je «usput» studirala i defektologiju. No, ples je bio jači od svega i kada je na Akademiji za dramsku umjetnost otvoren smjer plesa, hrabro je ponovno krenula u školske klupe. I diplomirala ples.

  Buga je cijeli život mislila da će biti glumica. A onda je odjednom «okrenula ploču» i postala je operna pjevačica. Završila je dvije škole, Muzičku akademiju u Zagrebu, a i onu u Švicarskoj. 

  I tako, nakon 25 godina od prvog susreta, našle su se Buga i Una ponovno na istom mjestu – u Maloj sceni.

  Svaka sa svojom pričom, svaka sa svojim životom koje su stvorile svojim upornim radom i svaka sa svojom potrebom da tu priču ispriča. 

  Praizvedba njihove predstave „Leptirove pjesme“ održat će se u četvrtak, 24. siječnja u 19 sati.

  Vijest objavljena 18.01.2019.

   
 • Danas slavimo rođendan Male scene!

  Rođendan MS

  Točno u podne 6. prosinca 1989. svečano smo obilježili otvaranje prostora na Medveščaku koji smo, uz pomoć prijatelja, sami pretvorili u kazalište. Zvjezdana LadikaVitomira LončarIvica Šimić i Roman Šušković Stipanović bili su na pozornici, a u gledalištu se zateklo tek nekoliko putnika namjernika.

  Danas, 29 godina kasnije, pred punim gledalištem, izvest ćemo predstavu „Priča o VELIKOM i malom“ nakon koje će Sveti Nikola djeci podijeliti darove.

  Hvala svima koji su nas podržavali od naših početaka kao i onima koji su uz nas i danas! Veselimo se druženju u prepoznatljivo različitom kazalištu!

  Vijest objavljena 06.12.2018.

   
 • 15 godina Priče o kotaču!

  11

  Ove subote pridružite nam se u velikom slavlju! Slavimo 15 godina igranja predstave Priča o kotaču! Dođite i proslavite s nama ovaj veliki uspjeh u subotu, 10.11.2018. u 10 i 11:30 sati! Nakon druge predstave imamo i malo iznenađenje za našu vjernu publiku. Karte možete kupiti online ili rezervirati na broj 01/4683352. Veselimo vam se!

  Osim toga, moramo se pohvaliti iznimno uspješnim izvedbama naše predstave Muka malog vuka na 23. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci. Hvala Rijeka na gostoprimstvu i divnom doživljaju!

  Vijest objavljena 05.11.2018.

   
 • "Glumim, dakle jesam!" u Pakracu i Daruvaru

  Glumim, dakle jesam!

  Potpisivanjem ugovora s Ministarstvom kulture i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, 24. travnja 2018. godine, započela je provedba projekta "Glumim, dakle jesam!" kazališta Mala scena i Teatra Tirena. Projekt je namijenjen mladima od 15 do 25 godina, a provodit će se u Pakracu i Daruvaru od travnja 2018. do svibnja 2019. godine.

  Cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina te jačanje samopouzdanja mladih kroz umjetničko/kreativne radionice i rad na stvaranju kazališne predstave u svrhu prevencije antisocijalnog ponašanja. Polaznici će kroz 12 umjetničko/kreativnih radionica imati priliku upoznati sve segmente kazališne predstave, a na kraju projekta će, uz pomoć voditelja radionica, producirati kazališnu izvedbu.

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 826.720,53 kune. Iznos od 702.712,45 kuna osigurala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak sredstava osiguran je iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

  Vijest objavljena 03.07.2018.

   
 • "Bum Tomica" odigrao posljednju izvedbu!

  Kraj još jedne kazališne sezone obilježili smo posljednjom, 311., izvedbom višestruko nagrađivane predstave Bum Tomica!

  U ispunjenoj dvorani Male scene, publika je ovacijama pozdravila fantastične glumce Dražena Čučeka, Lanu Gojak, Ivana Grčića i Ivanu Krizmanić kao i ostatak autorskog tima koji im se pridružio na pozornici - autoricu Silviju Šesto, scenografkinju Dinku Jeričević, kostimografkinju Danicu Dedijer te glumice Rominu Vitasović i Vini Jurčić koje su se posljednje dvije godine pridružile timu.  Ova legendarna predstava nastala je prema popularnim romanima spisateljice Silvije Šesto, koju je na kazališne daske postavio Ladislav Vindakijević, i jedna je od rijetkih produkcija koja se može dičiti dugovječnim životom od čak 11 godina!

  Veliko hvala i divnoj publici koja nas je pratila i podržavala još jednu lijepu sezonu!

  više >> 

  Vijest objavljena 18.06.2018.

   
 • "Muka malog vuka" osvojila još jednu nagradu!

  "Muka malog vuka" osvojila još jednu nagradu!

  Sjajne vijesti ovog puta stižu iz Splita i to na petak 13.!

  U službenoj konkurenciji 11. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić vraćamo se s još jednom nagradom.

  Lucija Barišić osvojila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi "Muka malog vuka"!

  Dodjeli su prisustvovali redateljica Morana Dolenc i Renato Baretić, jedan od autora teksta, a veselu sliku s nagradom i priznanjem pogledajte na našem Facebook profilu.

  Jako smo ponosni na našu Luciju i cijelu vučju obitelj kojoj je ovo sad već velika treća nagrada!

  Vijest objavljena 13.04.2018.

   
 • "Muka malog vuka" osvojila 2 nagrade!

  "Muka maog vuka" osvojila 2 nagrade!

  Bravo za našu vučju ekipu koja je do sada primala brojne riječi hvale i sjajne kritike - stiglo je i priznanje!

  Našem obiteljskom naslovu "Muka malog vuka" dodijeljene su dvije nagrade u dvije kategorije.

  više >> 

  Vijest objavljena 23.10.2017.

   
 • Mala scena na festivalima!

  "Debela" niže uspjehe!

  U listopadu se možemo pohvaliti gostovanjima na trima festivalima, u Koprivnici, Čakovcu, ali i izvan Hrvatske - u Bukureštu!

  "Debela" je na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj oduševila publiku i "zaradila" priznanje, a "Muka malog vuka" je ponovno primila brojne pozitivne kritike.

  U nastavku pročitajte gdje smo sve gostovali i kako nam je bilo.

  više >> 

  Vijest objavljena 17.10.2017.

   
 • "Debela" obilježila 400. izvedbu!

  Slavljenički vikend!

  U listopad smo ušli sa stilom.

  Razloga za slavlje imali smo u subotu kad je naša nagrađivana "Debela" obilježila jubilarnu 400. izvedbu! Ova uzbudljiva i zabavna predstava za djecu i mlade (9+), u režiji Snježane Banović, nastala je prema jednoj od najčitanijih hrvatskih teen knjiga proizašlih iz pera nagrađivane Silvije Šesto. Ispovijest petnaestogodišnje tinejdžerice duhovito je i nabrijano štivo koje bez ikakve zadrške progovara o problemima o kojima se uglavnom šuti i već 10 godina neprestano oduševljava djecu i mlade - što smo i proslavili uz tortu!

  Sjajne vijesti stižu i kad se radi o našoj najnovijoj predstavi za najmlađu publiku (1,5+)! Naime, "Priča o VELIKOM i malom" Kristine Gavran srušila je naše osobne rekorde i u tako kratkom roku RASPRODALI smo ulaznice za sva tri termina već u prvom mjesecu izvođenja!

  Pratite nas i na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i Twitteru!

  Vijest objavljena 02.10.2017.

   
NA VRH