Home

Home

 • Magična subota za najmlađe!

  3009

  Ove subote u 10 i 11:30 sati na programu je maštovita Priča o svjetlu koja će najmanje odvesti na čarobno putovanje uz nezaboravan vizualni užitak prave čarolije. Predstava uvodi publiku u magičan svijet svjetlosti. Uz prelijepu interaktivnu scenografiju koja očarava sve, od najmanjih do najstarijih u našoj publici, Danijel Radečić ispričat će predivnu priču o svjetlu, ali i o ljubavi, prijateljstvu, životu i onim bubama koje svi imamo u glavi. Pogledajte Priču o svjetlu i iz kazališta izađite osvjetljeni. 

  Ulaznice možete rezervirati online ili telefonski na (01) 4683 352.

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 15.10.2019.

   
 • Prepoznatljivo različit tjedan

  710 (1)

  Ovotjedno putovanje započinjemo u Velikom Grdevcu magičnom Pričom o oblaku koji putuje i djeci pokazuje svijet.

  Na putu je i Kamenje koje u ponedjeljak gostuje u Pazinu. Kamenje je nastalo prema istinitoj priči o dvojici dječaka koji su, bacajući kamenje s  mosta na autocestu, usmrtili vozača automobila. Temeljena na vrhunskoj glumačkoj igri, osvjetljavajući problem koji se događa i u nas, tretiranjem problema s razumijevanjem i simpatijom za mlade, predstava je postala pravi mladenački kazališni hit! Ova nagrađivana predstava, namijenjena mladima od 10 godina naviše u Maloj sceni igra u srijedu u 10 sati.

  Priča o glasu, naša prva ovosezonska premijera, na putu je u srijedu, četvrtak i petak, a u subotu u 10 i 11:30 ponovo će u Maloj sceni razveseliti najmlađe od 1,5 godine naviše. Predstava istražuje fenomen glasa, kako je moguće da naše fizičko tijelo proizvodi nešto nevidljivo, neuhvatljivo, a tako važno za naš svakodnevni život? Što se to sve mora posložiti da bi se iz našeg grla čuo zvuk i kako jedino možemo uhvatiti svoj glas, probat ćemo zajedno odgovoriti kroz vizualno, taktilno i auditivno impresivno iskustvo. 

  U subotu u 17 sati na programu je nagrađivana maloscenska uspješnica Muka malog vuka. O vuku se u mnogim pričama ružno piše, no naš Vučko sasvim drugačije diše. Vučko ne želi biti kao svoji preci, strašan i opasan. Obećaje da on nikada neće postati zvijer i da se o njemu neće pisati, ni pričati jezive priče. No, hoće li moći održati obećanje? Dođite i provjerite!

  Ulaznice za predstave u Maloj sceni možete rezervirati online ili telefonski na (01) 4683-352. Sigurni smo da ćete u našem programu pronaći nešto za sebe i svoje najmlađe!

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 12.10.2019.

   
 • Mala scena osvojila 3 nagrade u Kini!

  Kina - nagrade

  Sjajne vijesti stižu nam iz Kine!

  Od 7. do 21. rujna sudjelovali smo na The Sixth Silk Road International Arts Festivalu koji se održavao u Xi'anu (Kina) te smo osvojili čak 3 nagrade!

  Priča o VELIKOM i malom autorice Kristine Gavran i Bio jednom jedan kaos, autorska predstava Ivice Šimića nastala u suradnji Male scene i Zhongbeiyuan kazališta iz Xi'ana osvojile su The Silk Road Cultural Award dok je predstava Pale sam na svijetu Jensa Sigsgaarda osvojila The Silk Road Friendship Award

  Predstave Male scene ponovno su oduševile kinesku publiku što će zasigurno otvoriti put našim drugim naslovima u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu.

  Kao i izvedbe Iglice u četiri kineska grada u svibnju ove godine, i ova su gostovanja dio manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma. Putne troškove financiralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske bez čije se financijske pomoći Mala scena ne bi mogla predstaviti u Kini.

  Čestitamo i jako smo ponosni!

   

  Vijest objavljena 22.09.2019.

   
 • Kraljevna na zrnu graška vraća se u Malu scenu!

  Kraljevna

  Kad su Vitomira Lončar i Ivica Šimić prije više od 30 godina započinjali rad na predstavi Pričalo i Malena, željeli su samo jedno: napraviti predstavu kojom bi mogli započeti nešto samostalno. Iz te predstave nastala je Mala scena, a s vremenom je Pričalo i Malena postala Kraljevna na zrnu graška.

  Kraljevnu su Vitomira Lončar i Ivica Šimić odigrali više od 1.500 puta diljem Hrvatske, ali i svijeta te je ova predstava svakako zaslužila naziv kultne predstave. Ona ne samo da je stvorila naše kazalište, nego je odredila i njegovu sudbinu, sudbinu svih maloscenaca, kao ljudi i kao umjetnika.

  Za naš 30. rođendan ova prekrasna priča, puna veselih pjesama koje ostaju zauvijek u uhu, zabavnih likova, fantastičnih lutaka i čiste uživancije vraća se u novom ruhu našoj dragoj, vjernoj publici i onoj koja će to tek postati! 

  Osim novih lutaka i kostima (sanduk je isti onaj iz 1986. godine koji je izradio Zvonko Šimić, otac Ivice Šimića) predstava dobiva i novu postavu! Ulogu Malene preuzet će od Vitomire Lončar njezina kći - Buga Marija Šimić "Ovu predstavu izvela sam milijun puta u svojoj sobi, s prijateljicom u autu, iza scene dok su mama i tata igrali - ne mogu dočekati da je odigram i "za pravo", na sceni! Roditelji su mi “Kraljevnu” prvi puta “službeno” odigrali za moj treći rođendan, a s njom sam uplovila i u punoljetnost! Za 18. rođendan zamolila sam tatu i mamu da mi još samo jednom odigraju moju najdražu predstavu, i to mi je jedan od mojih najdražih rođendana!" 

  Tražite li dobar provod za cijelu obitelj i uživanje u kazalištu kakvo se pamti? Sigurni smo da ćete to i još više pronaći u Maloj sceni s našom nezaboravnom Kraljevnom koja je na programu od 30. studenog 2019.! Vidimo se!

   

  Vijest objavljena 19.09.2019.

   
 • Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Dobrodošli u našu slavljeničku 30. sezonu!

  Po trideseti put - dobrodošli u našu novu sezonu! 

  Hvala vam naša publiko što nas pratite već trideset godina i što ste nam omogućili da proslavimo ovaj veliki rođendan! 

  Iako sezona još službeno nije počela, mi već radimo punom parom. 

  Još samo nekoliko dana do naše prve premijere ove sezone, osme predstave u ciklusu "Priča o...", predstave za najmanju publiku od 18 mjeseci naviše - Priča o glasu. Predstava istražuje fenomen glasa, kako je moguće da naše fizičko tijelo proizvodi nešto nevidljivo, neuhvatljivo, a tako važno za naš svakodnevni život? Što se to sve mora posložiti da bi se iz našeg grla čuo zvuk i kako jedino možemo uhvatiti svoj glas, na sva ta pitanja probat ćemo zajedno naći odgovore kroz vizualno, taktilno i auditivno impresivno iskustvo. Ulaznice za prve izvedbe možete rezervirati već sada! Više o predstavi možete saznati i ovdje

  Naša Crna Petra, nastala u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom sudjelovala je u Slovačkoj na Europskom festivalu humora i satire "Kremnicke Gagy" od 23. do 25. kolovoza, dok Priča o VELIKOM i malom, nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća, ide na turneju Kinom, gdje će nastupiti u gradovima Wuhan i Xi'an od 4. do 16. rujna. U Xi'anu ćemo se predstaviti na International Children's Drama Weeku i s jednom od naših najdugovječnijih predstava Pale sam na svijetu

  8. rujna u 19 sati mladi iz Pakraca izvest će mjuzikl Tko pjeva zlo ne misli koji je nastao u sklopu projekta Ne živi snove dok spavaš - probudi se!

  Započeli smo novi blog pod nazivom Mali blog, na kojem ćemo vam donositi naše misli o kazalištu za djecu, uvode u nove predstave i na kojem će vam se predstaviti mnogi naši suradnici te pričati o svojim profesijama i o procesu nastajanja predstave. Nadamo se da će vam se svidjeti! 

  Ne zaboravite nas pratiti i na Instagramu (@kazalistemalascena) i Facebooku, gdje možete pratiti događanja iza scene, novosti i još puno toga! 

  Vidimo se u kazalištu!

  Vaša Mala scena

   

  Vijest objavljena 26.08.2019.

   
NA VRH