Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Dobrodošli u 2018.!
(Siječanj 2018.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena u 2017. godini

Pozdravljamo vas na početku 2018. godine uz najljepše želje i nadu da ćemo se i u njoj družiti uz naše predstave za djecu svih uzrasta.

Iako 2017. nije bila nimalo lagana godina, izborili smo se da bude još jedna u nizu uspješnih. Prošle godine odigrali smo 368 izvedbi koje je vidjelo 33.257 gledatelja u zemlji i inozemstvu. Izveli smo 128 izvedbi na gostovanjima u Hrvatskoj te čak 32 u inozemstvu. Naše predstave predstavile su se na osam festivala od čega šest u Hrvatskoj i dva u inozemstvu (Kina i Rumunjska) sa sveukupno 13 izvedbi.

Premijerno smo izveli četiri, a na repertoaru smo imali i 12 repriznih naslova.
Praizveli smo tri naslova domaćih autor(ic)a "Muka malog vuka" Renata Baretića, Davora Šunka i Brune Margetića koja je osvojila dvije nagrade, "pazi.mazi.voli." Dine Vukelić i Nine Horvat i "Priča o VELIKOM i malom" Kristine Gavran za najmlađe (1,5+), nastala u koprodukciji s Teatrom Puna kuća. Povodom 250. obljetnice smrti Georga Philippa Telemanna, operu "Pimpinone" približili smo mladima u kojoj je operna pjevačica Valentina Mekovec nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - OPERA. Nominaciju u istoj kategoriji ostvarila je i mlada operna pjevačica Aleksandra Todorović za ulogu u operi "Amelija ide na ples" Gian Carla Menottija.

Moramo se pohvaliti i svečano obilježenom 150. izvedbom "Priče o zvuku" u veljači, 300. izvedbom "Bum Tomice" u ožujku te 400. izvedbom popularnog naslova "Debela" u listopadu, dok nas 10. veljače 2018. čeka izvedba kojom ćemo obilježiti 10 godina od praizvedbe ove predstave.

Od sada program Male scene možete pratiti i putem aplikacije "Grad na dlanu". Sve novosti i događanja u Zagrebu možete imati na jednom mjestu, stoga iskoristite priliku i preuzmite ovu besplatnu aplikaciju koja nudi brojne pogodnosti!

Također, hvala Vam i jako nas raduju Vaše brojne pozitivne kritike i rasprodane izvedbe u 2017. za najmlađu dobnu skupinu (1,5+)! Novi ovogodišnji ciklus "Priča o" započet ćemo sljedeći vikend (19. i 20. siječnja), naslovom "Priča o vodi" kojeg svakako preporučamo mališanima koji još nisu posjetili kazalište. Svoje ulaznice možete rezervirati već sada online.

Humanitarna izvedba "Puža"!

U 2018. ulazimo velikog srca, uz humanitarnu izvedbu predstave "Puž" Maje Hrgović u režiji našeg poznatog koreografa i redatelja Staše Zurovca. Ovaj hvaljeni naslov o dječaku kojemu se nije žurilo u svijet odraslih svakako pogledajte u subotu (20. siječnja) u 17 sati i malim azilantima omogućite koliko-toliko bezbrižno djetinjstvo. Priča o maštovitom dječaku koji u svemu što ga okružuje prepoznaje čaroliju života namijenjena je djeci od 3 godine naviše te će zasigurno oduševiti i odrasle.

U suradnji s članovima udruge Global Shapers Zagreb, prikupljen novac od ulaznica upotrijebit će se za potrepštine koje će malim azilantima boravak u Hrvatskoj učiniti barem malo ljepšim. Začetnik ideje, ujedno i glumac u predstavi, Paško Vukasović pozvao je sve na ovu bajkovitu predstavu o odrastanju i zaključio kako je iznimno bitno pomagati onima koji su nevini i nezaštićeni, a upravo su to djeca koja su igrom nesretne sudbine izabrana da djetinjstvo provedu daleko od svoga doma.

Nadamo se kako će ova izvedba mnogima ispuniti i "obojati" novu godinu i povratak u klupe. Svoje ulaznice rezervirajte na vrijeme - online ili telefonski na 01/4683352 i budite dio dobrotvorne akcije za djecu.

Small Size Days u Maloj sceni!

Teatar Puna kuća prošle je godine postao članom Small Size mreže i s njima u partnerstvu donosimo Vam čak četiri termina izvedbi predstava za najmlađe: „Boje duge – Priča o bojama“ (26. i 27. siječnja) i „Priča o VELIKOM i malom“ (27. siječnja) u Maloj sceni!

Small Size Days je manifestacija međunarodne mreže kazališta posvećena stvaralaštvu za djecu od 0 do 6 godina. Uz moto „Umjetnost je pitanje znatiželje, a ne godina“ ovogodišnje izdanje SSD-a održat će se od 26. do 28. siječnja.

 Dođite i podržite umjetnost za najmlađe u našem kazalištu!

NOVO - proslava rođendana!

Radi brojnih upita koji su nam pristizali, ove godine uvodimo proslave rođendana za djecu od 1,5+ uz naše prepoznatljivo različite naslove.

Priuštite svojim mališanima veseo, poučan i jedinstven rođendan koji će pamtiti! Pozovite ekipu u uređeni kazališni prostor, zabavite se i pogledajte predstavu nakon koje slijedi fotkanje s glumcima. Nije li to sjajan provod koji za sobom ostavlja originalnu uspomenu?

Nazovite nas na 01/4683352 ili nam pošaljite upit mailom i spremite se za nezaboravan dječji ročkas!

Predstave za oganizirani posjet!

Želite li organizirano dovesti djecu u Malu scenu, nazovite nas, pišite nam, postavit ćemo izvedbu samo za vas.
Isto tako, i ove godine nastavljamo s posjetima mjestima i gradovima u cijeloj Hrvatskoj stoga nas pozovite da dođemo u Vašu sredinu, Vašu školu ili pak vrtić.

Dovoljno je da nas kontaktirate na 01/4683352 ili nam se javite mailom na info@mala-scena.hr za željeni termin i mi ćemo odigrati predstavu kad god Vama odgovara.

Vidimo se uz zabavne i edukativne naslove!

Uz najljepše želje... Vaša Mala scena

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by