Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Travanj u Maloj sceni
(travanj 2012.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Mala scena na međunarodnim festivalima

Dragi prijatelji,

s proljetnim danima i podizanjem dnevne temperature pojačava se i cvijeta i kazališni život na svim stranama svijeta. S proslavom Dana kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka, kojeg slavi ASSITEJ - međunarodna udruga kazališta za djecu, s proslavom Dana lutkarstva kojeg proslavlja UNIMA, udruga svjetskih lutkara 21.03. te na kraju Dan kazališta kojeg slavi ITI - International Theatre Institute 27.03., intenzivira se i međunarodna razmjena, počinju proljetni i ljetni festivali - kazališni život jednostavno ključa. Mala scena već je dugo vremena dio međunarodne razmjene i u kazalištu za djecu i mlade predstavlja nezaobilazan kotačić. Naše predstave i ove će godine sudjelovati na brojnim međunarodnim festivalima:

Kamenje sudjeluje na festivalu "Pozorište zvezdarište" u Beogradu. Predstava se igra 22.4. u 17 sati u dvorani Vuk Karadžić. Ovaj festival kazališta za djecu i mlade postaje sve važniji festival u ovom dijelu Europe. Mala scena redovito sudjeluje na njemu s velikim uspjehom. Podsjećamo da je predstava Ana i Mia prošle godine s istog festivala donijela 4 nagrade.

Ružičasta sanjarica i Priča o vodi u travnju sudjeluju na 1. festivalu neovisnih kazališta FEN koji se od 17. - 22. travnja održava u Opatiji. U sklopu festivala održavat će se i okrugli stolovi, a onaj o nelojalnoj konkurenciji na kazališnom tržištu vodit će Vitomira Lončar.

 

Mala sirena gostuje na velikom Međunarodni festivalu lutkarskih kazališta u Subotici - svibanj 2012. kao jedina predstava iz Hrvatske. Ovo je veliki uspjeh Male scene koja je selekcionirana u festival bez obzira na to što lutkarstvo nije osnovna naša djelatnost. Ponosni smo na ovaj uspjeh!!! Mala sirena sudjelovat će i na 7. Festivalu bajke u Ogulinu, lipanj 2012. Ovo je prvo naše pojavljivanje na tom festivalu.

Priča o oblaku početkom lipnja ide u Egipat. Predstave će Ivica Šimić igrati na engleskom jeziku.

Baukač će u srpnju putovati u Japan, na prvi Međunarodni susret ASSITEJa - Kijimuna Festa, na Okinawi, u Japanu, u kolovozu 2012.

Ivica Šimić na Taiwanu

Ivica Šimić boravi na Taiwanu gdje režira Oluju W.Shakespearea za kazalište Song Song Song iz Taipeia. Scenografiju za predstavu kreirala je Dinka Jeričević i tako dvoje umjetnika svoju suradnju iz Male scene prenose i izvan granica Hrvatske. Premijera predstave bit će 20. travnja. Ova je predstava druga suradnja između kazališta Song Song Song i Ivice Šimića, nakon Padobranaca izvedenih u studenome 2011. godine.

Svakako pogledajte!

Naše popularne matineje petkom i subotom završavaju 13. i 14. travnja. Ne propustite pogledati Priču o kotaču, u petak 13. travnja u 18,00 sati te u subotu 14. travnja u 10,00 i 11,30 sati. Tajne začarane šume pogledajte u subotu 14. travnja u 17,00 a  Ružičastu sanjaricu istog dana u 19,30. Uživajte u predstavama!!!

Izleti u svibnju i lipnju

Počinje vrijeme izleta i putovanja u Zagreb. Mnoge će nas škole i vrtići iz okolice Zagreba, ali i iz udaljenijih mjesta posjetiti i vidjeti neku od naših predstava. Ako i vi planirate izlet u Zagreb s djecom vrtića i škola tijekom svibnja i lipnja - dođite u Malu scenu i priuštite svojoj djeci užitak kazališta!!! Pogledajte naš repertoar i izaberite prikladnu predstavu za vašu djecu. Vidimo se u Maloj sceni!!!!

Padobranci u Hong Kongu

Nakon velikog uspjeha naših Padobranaca na Tajvanu u studenome 2011. godine, 17. ožujka održana je premijera i u Hong Kongu u kazalištu Mingri! Azijski umjetnici doživjeli su ovacije i potvrdili da su Padobranci jednostavno fenomen koji se dogadja vrlo rijetko u kazalištu za djecu. Rijetko koja predstava, naime, doživi svoje inačice u drugim zemljama i uz to proputuje cijeli svijet. Padobranci,  najpoznatiji hrvatski kulturni izvozni proizvod jednostavno - ne poznaje granice! Čestitke Ivici i cijeloj ekipi! Evo o predstavi na engleskom , a i na mandarinskom!

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by