Kazalište Mala scena, Medveščak 2, HR-10000 Zagreb, Croatia
tel. (01) 468 3352, 468 3373, 4683 944, fax (01) 4683 370

Siječanj u Maloj sceni
(7.1.2010.)

Ako ne vidite sadržaj ovog newslettera posjetite naše online izdanje

Zajedno u 2010.!

Dragi prijatelji,

želimo vam sretnu i uspješnu 2010. godinu, s vjerom da vam i ove godine možemo ponuditi predstave koje će obogatiti vaš život te s nadom da ćemo se što češće vidjeti u kazalištu, kao mjestu obiteljskog druženja i razmjene dobrih, pozitivnih emocija. Uslijed važne, i mnogi kažu, teške godine koja je pred nama, neka kazalište bude jedna od onih malih stvari koje život čine radosnijim i potpunijim!

Siječanj u Maloj sceni obilježit će svojevrsna revija predstava koje duže vrijeme niste mogli vidjeti na našem repertoaru, a koje svakako zaslužuju pozornost. Krajem mjeseca stiže i nova predstava za mlade, autorski rad mladih umjetnica Anice Tomić i Jelene Kovačić o sestrinskim bolestima koje pogađaju sve više djevojaka - anoreksiji i bulimiji. No, ovo će prije svega biti priča o prijateljstvu, o borbi, hrabrosti, o suosjećanju. 

Više u nastavku...

Mala scena u 2009. godini

Usprkos recesiji, prošla je godina bila uspješna za naše kazalište: odigrali smo 502 izvedbe (od toga u inozemstvu 63), naše je predstave vidjelo 66.303 publike (od toga u inozemstvu 11.880), bili smo na 13 festivala gdje smo odigrali 44 izvedbe, i to na 4 kontinenta.

Vrhunac sezone bili su rasprodani nastupi Padobranaca u Sydney Opera House. U prosincu smo svečano proslavili 20 godina rada na Medveščaku, izdali smo monografiju o Maloj sceni, napravili redizajn vizualnog identiteta, potpuno novu web stranicu, HTV je snimila dokumentarni film o nama, predstavili smo vam tri nova naslova ... puno smo radili i zadovoljni smo proteklom godinom te se nadamo da smo opravdali vaša očekivanja za kvalitetnim kazališnim programom.

Ponovno Padobranci

Nakon velikih japanskih i australskih turneja, naša međunarodno proslavljena predstava Padobranci ili o umjetnosti padanja, nakon dužeg vremena, ponovno će zaigrati u Maloj sceni, i to već ovu subotu, 9. siječnja u 19 sati.

Kristina Bajza Marčinko i Tomislav Krstanović uz puno pokreta, plesa i akrobacije prilagođene najmlađima, već od 3 godine, ispričat će vam ovu šarmantnu priču o ustajanju i padanju, o privlačenju i odbijanju... o životu samom.

Dođite u subotu u Malu scenu i provjerite zašto su Padobranci proputovali gotovo cijeli svijet, igrali na svim kontinentima i doživjeli mnoštvo pohvala te izazvali oduševljenje publike širom svijeta!

Ana i Mia

Bila jednom jedna Ana. I bila jednom jedna Mia. Najbolje prijateljice. Od djetinjstva. Bile su sretne i zaigrane, kao što to djevojčice obično jesu, sve dok jednog dana Ana Miji nije otkrila svoju tajnu koju više nije mogla skrivati. U tom trenutku Ana i Mia, najbolje prijateljice, susreću Anu i Miju, sestrinske bolesti, a njihova priča o prijateljstvu postaje pričom o prekinutom djetinjstvu i gubitku bezbrižnosti, o jednom pogrešnom skretanju koje je promijenilo mnoge živote.

Ana i Mia naša je nova predstava za mlade i prva suradnja s autoricama Anicom Tomić i Jelenom Kovačić.  Predstava govori o teškim bolestima koje zahvaćaju sve više mladh, anoreksiji i bulimiji, te o njihovom utjecaju na život dviju prijateljica koje igraju mlade Nika Mišković i Mia Biondić.

Premijera će biti 28. i 29. siječnja u 20 sati, a predstavu možete pogledati svaku subotu u veljači u 20 sati.

Siječanjske matineje

Uz već spomenute Padobrance, tijekom siječnja možete pogledati predstave koje nisu igrale duže vrijeme:

Bum Tomica - obiteljska hit predstava o odrastanju u obitelji 10-godišnjeg Tomice, o borbi za maminu ljubav i telefon, o prvim zaljubljivanjima i još mnogočemu - igra 16.1. u 17 sati

Superspasiteljice - društveno angažirana predstava za djecu od 5 godina naviše i odrasle. Svijet je smrtno bolestan i hitno mu je potrebna pomoć koja stiže u liku troje čudnovatih spasiteljica. Fikcija, mašta i realnost, s mnoštvom asocijacija na društvenu situaciju, miješaju se u ovoj šarmantnoj i šašavoj priči kroz koju će vas povesti Judita Franković (nagrađena Assitej-evom nagradom za najbolju glumicu i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta upravo za ovu ulogu!), Igor Kovač i Danijel Radečić. Igra 16.1. u 19 sati

Kralj A - četvrta viteška priča u Maloj sceni, grupe nizozemskih autora. Što znači biti vitez u današnjem svijetu, koje su to vrline i vrijednosti koje viteški način života zagovara i ima li borba za takve vrijednosti smisla? Uz mnoštvo atraktivnih prizora mačevanja i ljubavnu priču, ovo je idealna predstava za mlade od 9 godina na više koja će ih upoznati sa svijetom kralja Arthura i vitezovima okruglog stola. Igra 23.1. u 20 sati.

Osim toga, ovaj mjesec ponovno igra i Priča o oblaku za najmlađe, klasik Kraljevna na zrnu graška, popularna Krava Ružica... pogledajte naš cijeli raspored i rezervirajte svoje ulaznice! Vrijeme je za povratak kazalištu!

Novo radno vrijeme blagajne

Obavještavamo vas da se od 1. siječnja sve rezervirane ulaznice trebaju podići najkasnije DVA DANA prije predstave. Novo radno vrijeme blagajne prilagodili smo vašim potrebama te smo sada četvrtkom i petkom otvoreni do 18 sati. Naravno, i dalje ulaznice možete kupiti koristeći internet banking.

Monografija

Ukoliko vas zanima kako se razvijalo vaše omiljeno kazalište za djecu u zadnjih dvadeset godina, možete kupiti monografiju Katarine Kolege "Mala scena - dvadesetogodišnje putovanje", po cijeni od 120 kuna. A možete i pregledati njezino elektronsko izdanje.

SPONZORI

Zagreb.hr - Službene stranice Grada ZagrebaMinistarstvo kulture Republike HrvatskeZaklada Kultura nova


SPONZORI SEZONE

ADOR - Web solution finderKaligrafSlatka TajnaPresscut


MEDIJSKI SPONZOR

gradnadlanu.com

Ukoliko više ne želite primati naš newsletter odjavite se ovdje .
Powered by
Designed by